0

Marinerede vildtstrimler på lynstegt grønt med mango og sesam

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Marinering: Hak hvidløgsfeddene fint og bland dem med peber, 3 spsk. soja, 2 spsk. olie og lidt salt. Rist sesamfrøene på en tør pande til de ”popper” og kom dem i marinaden. Vend kødet godt deri - og lad det marinere 20 min. ved stuetemperatur.

Nudler: Kom nudlerne i spilkogende letsaltet vand, sluk for blusset og lad dem trække ca. 10 min. til de er møre. Hæld vandet fra og hæld dem i en skål lige før servering.

Grønt/kød: Del broccolien i små buketter og stokken i skiver. Skræl gulerødderne, halver dem på langs og skær dem i tynde skrå skiver. Skræl mangoen, skær kødet af stenen og dernæst i tern. Skyl korianderen og hak den groft. Varm 2 spsk. olie op i en wok og lynsteg alle grøntsagerne (incl. bønnespirerne) 2 min. Kom 2 spsk. soja og 2 spsk. østerssauce ved og lad det simre 4 min. under omrøring. Tag grøntsagerne op af wokken uden at få væden med og anret dem på et flot fladt fad. Kom kød og marinade i den resterende væde og lad det stege 4 min. Fordel kødet over grøntsagerne og drys med mangotern og hakket koriander.

Giv godt brød til.

Kommentarer og forslag til opskriften