0

Marineret flankesteak på ærte/agurke/myntetaboulleh med labneh af yoghurt og flødeost med krydderurter og cherrytomater

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Labneh: Hak de blandede krydderurter (fx persille, basilikum, purløg, dild) og hvidløget fint og kom det hele i en dyb tallerken. Rør flødeost og yoghurt godt sammen, lav små kugler med to teskeer og rul dem forsigtigt i krydderurterne. Stil dem på køl i 20 min. Læg dem med god afstand på et flot fladt fad. Halver tomaterne og fordel dem ind i mellem. Dryp med god olivenolie og balsamico, kværn lidt peber over og server straks.

Bulgur: Kom bulguren i en skål, overhæld med kogende vand til det dækker med ca. 1 cm og lad det hvile tildækket til væden er absorberet. Løsn bulguren med en gaffel og lad den køle ned til stuetemperatur. Flæk agurken på langs, skrab den bløde kerne væk og snit resten i små tern. Trim forårsløgene, snit dem i tynde skiver og striml myntebladene fint. Vend agurk, forårsløg, mynte, ærter, citronskal, 3 spsk. olie, salt og peber sammen med bulguren. Smag til med citronsaft og lad salaten trække i 15 min. Halver hjertesalaten, fjern stokken og snit bladene i helt fine strimler. Vend hjertesalaten i bulgursalaten lige inden servering og anret i en flot skål.

Kød: Pensl kødet med et tyndt lag olie og grill det i 4-5 min. på hver side (afhængig af tykkelse) til kødet føles fast ved et let tryk. Krydr med salt og peber og lad det hvile i 5 min. Skær kødet i tynde skiver lige inden servering.

Server sammen med godt brød.

Bonusinfo

En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?