0

Marineret grillet Colorado-roast med fyldig kartoffelsalat med ærter, avokado, bønner og dijon/mynte/persillecreme

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Marinering: Kom pillet hvidløg, plukket rosmarin og timianblade i en morter og stød det hele til en fin ensartet pasta. Rør rødvin, 2 spsk. citronsaft, 1 tsk. sennep, Worcestershiresauce, 1 tsk. friskkværnet peber og ½ tsk. salt i og rør det godt sammen. Dup stegen tør, læg den i en frysepose og hæld marinaden i. Ryst posen godt, tryk luften ud og slå en knude på. Lad den marinere først ½ time på køl og så ½ time på køkkenbordet.

Kartoffelsalat: Skrub kartoflerne og kog dem møre i velsaltet vand. Nip bønnerne og læg dem ned til kartoflerne de sidste 5-7 min. Bruges friskbælgede ærter skal de også med i gryden til kartoflerne i 1-2 min. Hæld vandet fra, køl det hele ned i koldt vand og dryp godt af. Kryddercreme: Hak mynte- og persilleblade fint, rør dem sammen med mayonnaise, cremefraiche, 2 tsk. sennep, salt og peber og smag til. Befri avokadoerne for skal og sten, skær resten i tern og vend dem sammen med 2 spsk. citronsaft. Halver kartofler og bønner og læg dem i en skål sammen med finthakket skalotteløg, ærter og kryddercreme. Vend dem sammen med store løse tag. Vend til sidst avokadoerne forsigtigt i. Smag til, anret og server straks.

Kød: Tag stegen op af marinaden og lad den dryppe af. Krydr med salt og læg stegen på grillen over indirekte varme og under låg i 20 min. Tag stegen af grillen, dæk den til og lad den hvile i 20 min. Stik et stegetermometer i stegens midte, læg den igen på grillen og grill videre under låg til centrumtemperaturen når 57 grader for et rødt resultat eller 60-62 grader for en mere rosa kerne. Lad stegen hvile et kvarters tid og skær den i tynde skiver ved servering.

Server sammen med ristede nye gulerødder og godt groft brød.

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?