Kød: Bland soya, olie, presset hvidløg og engelsk sauce sammen og krydr med tabasco og friskkværnet peber. Hæld marinaden i en frysepose, kom kødet ved og ryst posen let. Luk posen godt til og lad kødet marinere koldt i min. 6 timer. Tag kødet op af marinaden og læg det på en rist over bradepanden. Krydr med en anelse salt og steg mørbraden i ovnen ved 225°C i 15-20 min.
Sauce: Kom halvdelen af creme fraichen i en foodprocessor sammen med 1 dl snittet forårsløgstop, grofthakket purløg, persille og dild – stilkene må også gerne bruges, evt. lidt revet citronskal, salt og peber. Kør det hele til en ensartet creme, kom det i en skål og vend resten af creme fraichen i. Smag til med salt og peber og lad saucen trække køligt indtil servering.
Forårsløg: Fjern rødderne og den øverste cm af toppen på forårsløgene - snit også lidt top fra til saucen. Læg forårsløgene i koldt vand ca. 30 min. og damp dem så møre i en smule letsaltet vand, 3-5 min. afhængig af tykkelse. Læg dem på et fad, fordel smørret i små klatter henover og krydr med lidt salt og peber.
Server retten med fx små kogte kartofler og en tomatsalat.
Kommentarer og forslag til opskriften