Marinering: Riv skallen af den ene citron ned i en skål og pres saften af begge citroner henover. Hak 3 fed hvidløg og alle bladene fra rosmarinkvistene og timianen fint og kom dem ved citronen sammen med dijonsennep, 6 spsk. olivenolie, salt og peber. Pisk det hele godt sammen til en cremet marinade og hæld den i en frysepose. Læg mørbraderne ned i posen, luk til og ryst posen godt. Lad kødet marinere i mindst 1 time, men gerne natten over.
Brøndkarsecreme: Rør cremefraichen sammen med sød fransk sennep og finthakket brøndkarse. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Tomattatar: Rids et kryds i tomaterne og overhæld dem med kogende vand. Flå dem, halver dem og skrab kerner og stilk ud. Skær tomatkødet i små tern og læg dem i en skål. Hak skalotteløg, 1 fed hvidløg og basilikumbladene helt fint og læg dem i skålen med tomater. Rør det hele sammen med 2 spsk. olivenolie, salt og peber og lad blandingen trække en halv times tid. Smag til med salt og peber.
Kød: Tag kødet op af marinaden og læg det i en lille bradepande. Drys med salt og peber og sæt mørbraden i en 225 grader varm ovn i 10-15 min. til den er gylden og netop mør – den skal give en smule efter ved et let tryk med fingeren. Lad kødet hvile tildækket 10 min. inden det skæres i tynde skiver inden servering.
Server sammen med råstegte kartofler og en fyldig grøn salat.
Kommentarer og forslag til opskriften