0

Marineret kæmpe oksesteak med krydret melonsalsa

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Marinering: Rør ketchup, 1 finthakket skalotteløg, 2 fed presset hvidløg, 3 spsk. olie, salt og peber sammen og smag til med tabasco og sukker - juster konsistensen med lidt vand, så den lige er flydende. Vend kødet i marinaden og lad det trække på køl - gerne et par timer.

Salsa: Rens alle grøntsager og frugt for skal, sten, kerner etc. Skær avokado, tomater, peberfrugt og melon i fine tern og læg dem i en skål. Hak 1 skalotteløg, 1 fed hvidløg og chilien meget fint. Vend det hele sammen med hakket koriander eller basilikum, 3 spsk. olie, saften af ½ citron, salt og peber. Smag til med citron og evt. lidt honning og lad salsaen trække 15 min. ved stuetemperatur.

Kød: Grill oksesteaken over kul eller steg den på en pande (3-5 min. på hver side efter behag). Lad steaken hvile tildækket 5 min. og skær den i skrå skiver lige inden servering.

Fordel salsaen i et "bælte" henover steaken og server straks sammen med bagekartofler med smør og en sprød grøn salat.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Skagenfoods egen økologiske tomatketchup, der rent faktisk smager af tomater :-)

Ketchuppen er unik i sin ingrediens sammensætning og består af den helt rette mængde toscanske, økologiske tomater - ikke fra puré eller koncentrat - æbler, krydderier, sukker og atlanterhavssalt - alt sammen tilsat en masse kærlighed fra de seks dedikerede gutter, der kalder sig Curtice Brothers.

Læs mere om ketchuppen her: https://curticebrothers.co/