Marinering: Rør ketchup, 1 finthakket skalotteløg, 2 fed presset hvidløg, 3 spsk. olie, salt og peber sammen og smag til med tabasco og sukker - juster konsistensen med lidt vand, så den lige er flydende. Vend kødet i marinaden og lad det trække på køl - gerne et par timer.
Salsa: Rens alle grøntsager og frugt for skal, sten, kerner etc. Skær avokado, tomater, peberfrugt og melon i fine tern og læg dem i en skål. Hak 1 skalotteløg, 1 fed hvidløg og chilien meget fint. Vend det hele sammen med hakket koriander eller basilikum, 3 spsk. olie, saften af ½ citron, salt og peber. Smag til med citron og evt. lidt honning og lad salsaen trække 15 min. ved stuetemperatur.
Kød: Grill oksesteaken over kul eller steg den på en pande (3-5 min. på hver side efter behag). Lad steaken hvile tildækket 5 min. og skær den i skrå skiver lige inden servering.
Fordel salsaen i et "bælte" henover steaken og server straks sammen med bagekartofler med smør og en sprød grøn salat.
Skagenfoods egen økologiske tomatketchup, der rent faktisk smager af tomater :-)
Ketchuppen er unik i sin ingrediens sammensætning og består af den helt rette mængde toscanske, økologiske tomater - ikke fra puré eller koncentrat - æbler, krydderier, sukker og atlanterhavssalt - alt sammen tilsat en masse kærlighed fra de seks dedikerede gutter, der kalder sig Curtice Brothers.
Læs mere om ketchuppen her: https://curticebrothers.co/
Kommentarer og forslag til opskriften