0

Marineret laksefilet med fennikelblomkålssalat, blomkålscreme og kartofler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Start med at lave marinaden: Rens hvidløgsfeddene og riv dem på et rivejern. Bland det sammen med bladene fra timian og basilikum, korianderfrø, hvid peber og solsikkeolie i en skål. Hæld marinaden i et lille ovnfast fad og læg fisken i med skindsiden opad. Lad fisken marinere i 1 time på køl.

Salat: Rengør fenniklen og skær både den og det halve af blomkålen i tynde skiver. Læg det hele i en skål og tilsæt saften fra hele citronen. Krydr med salt og peber og lad det marinere på køl i 1 time.

Creme: Skræl og rengør pastinakkerne og skær både dem og den anden halvdel af blomkålen i mindre stykker. Kog det hele i letsaltet vand i ca. 10 minutter. Hæld vandet fra og blend de kogte grøntsager sammen med 1,5 spsk. smør. Smag til med salt og peber.

Fisk: Bag den i fadet i en 200 grader varm ovn i 15-20 minutter (til fisken har ændret farve).

Lige inden servering drysses sorte sesamfrø og fintsnittet purløg over fisken.

Server fisk, salat og creme sammen med små kogte kartofler.

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?