0

Marineret roastbeef med spinat/bacon/svampefyldte pandekager

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Marinering: Knus de pillede hvidløg i en morter, tilsæt honning, paprika, oregano, friskkværnet peber og 2 spsk. olie og rør det sammen til en jævn konsistens. Dup roastbeefen tør, gnid den godt ind i marinaden og lad den trække på køl i 30 min. Tag den ud af køleskabet og lad den trække i yderligere 20 min.

Roastbeef: Kom lidt olie i en stegegryde og varm det op. Brun stegen på alle sider og krydr med salt og peber undervejs. Læg stegen i en lille bradepande og steg videre i en 200 grader varm ovn i ca. 20 min. - centrumtemperaturen skal være 55 grader. Tag stegen ud, dæk til og lad den hvile i 25 min. Skær stegen i skiver lige inden servering.

Pandekager: Smelt smørret i en gryde, rør hvedemelet i og tilsæt mælken lidt ad gangen under konstant piskning. Kog saucen igennem til den er glat, rør halvdelen af begge slags oste i og smag til med salt og peber. Del svampene i kvarte og skær skalotteløgene i både. Skyl spinaten, fjern evt. grove stilke og slyng bladene tørre. Rist baconen på en tør pande til den er gylden, men ikke sprød. Tilsæt lidt olie, champignoner og løg og rist videre til det har taget lidt farve og væden er kogt væk. Rør godt halvdelen af ostesaucen og spinaten i og smag til. Fordel fyldet på de 8 pandekager, rul dem sammen og læg dem i et ovnfast fad med samlingen nedad. Fordel resten af ostesaucen henover, drys med den anden halvdel af ostene og bag i den 200 grader varm ovn i ca. 15 min. (mens kødet hviler) til overfladen er gylden. Drys med friskhakket persille og server straks.

Server sammen med godt groft brød og en tomatsalat og/eller grøn salat.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Bonusinfo

Den brune champignon minder om den hvide champignon. Den har en skærmformet, lys brun hat og nedenunder gemmer de rosa-rødbrune lameller sig.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?