0

Marokkansk clementinsalat med kalamataoliven og frillicesalat (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Skær skallen af clementiner med en skarp kniv og snit ind langs lamellerne for at befri frugtkødet i fine fileter. Halver olivenerne, fjern stenene og kom kødet ned til clementinfileterne. Rør spidskommen, paprika, cayennepeber, citronsaft, olivenolie, salt og et godt kværn peber sammen. Vend det sammen med clementiner og oliven og smag til. Skyl salaten, slyng den tør og bræk dem i grove mundrette bidder. Bred dem ud som et rede på et fladt fad og anret clementinsalaten i midten. Drys gerne med friskhakket persille og server straks som til tilbehør til fx en krydret lammegryde, oksesteg eller helstegt kylling.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.