Info: Harissa kan købes i velassorterede supermarkeder og hos etniske grønthandlere. Du kan bruge alle former for burgerboller i stedet for focacciaboller.
Kartoffelbåde: Skrub de søde kartofler godt og skær dem i både. Vend dem sammen med olie, paprika, salt og peber og bred dem ud på en bageplade. Bag dem i en 175 grader varm ovn i ca. 25 min. (til de er møre og gyldne).
Agurk: Flæk agurken på langs, skrab kernerne ud og skær agurkekødet i små tern. Rør yoghurten sammen med spidskommen, presset hvidløg, salt og peber. Vend agurkerne i og smag til.
Bøffer: Hak rødløget helt fint og rør det sammen med harissa og det hakkede kød til en lind fars. Form farsen til 4 store bøffer og krydr dem godt med salt og peber. Pensl dem med et tyndt lag olie og grill dem på en grillpande - eller over kul - i 4-5 min. på hver side (til de er netop gennemstegte).
Samling: Flæk bollerne og rist dem let gyldne. Smør evt. bollerne med lidt mayonnaise og/eller ketchup. Læg lidt rucola på underbollen, læg en bøf på og top med skivede tomater og en god skefuld yoghurt med agurk. Læg låget på og server straks med de søde kartoffelbåde som tilbehør.
Skagenfoods egen økologiske tomatketchup, der rent faktisk smager af tomater :-)
Ketchuppen er unik i sin ingrediens sammensætning og består af den helt rette mængde toscanske, økologiske tomater - ikke fra puré eller koncentrat - æbler, krydderier, sukker og atlanterhavssalt - alt sammen tilsat en masse kærlighed fra de seks dedikerede gutter, der kalder sig Curtice Brothers.
Læs mere om ketchuppen her: https://curticebrothers.co/
Harissa er en nordafrikansk tyktflydende stærk chilisauce med bla. hvidløg, kommen, spidskommen og koriander. Den er især fremstillet og brugt i Tunesien og er central i det tunesiske køkken – men bliver brugt overalt i Nordafrika og Mellemøsten.
Kommentarer og forslag til opskriften