0
Marokkansk oksegryde med saltet græsk yoghurt

Marokkansk oksegryde med saltet græsk yoghurt

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Næringsfordeling pr. person

Energi: 540 kcal

Fedt: 16,4g

Kulhydrat: 41,6g

Protein: 48,7g

Kostfibre: 14,7g

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
oksekød i ternras el hanout
1 min.
Kødet

Vend kødet i lidt salt og Ras el Hanout krydderiet.

grønne linserflåede og hakkede tomaterstængler blegsellerigrøn squashhvidløg
3 min.
Suppen

Skyl sellerien og squashen grundigt. Skær sellerien i ½ cm tynde skiver og squashen i ½ cm tern.

Pil hvidløg og hak groft.

Sæt en gryde over på høj varme og tilsæt 1 tsk. olie. Steg kødet i 3 min uden for meget omrøring, så kødet får lov at brune. Skru ned på middel varme og tilsæt grøntsagerne. Steg under omrøring i ca. 3 min mere. Tilsæt linserne og steg dem i 1 min under omrøring. Hæld flåede tomater og 3 dl vand pr. person i gryden og lad det stå at simre under låg i 20 min. Smages til med salt.

yoghurt naturel 0,5%
20 min.
Yoghurt

Krydr yoghurten med ½ tsk salt og gem til anretning.

30 min.
Anretning

Fordel retten i skåle og top med en god klat yoghurt.

Bonusinfo

Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.

Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?