0
Marokkansk loubiasuppe med hakket okse og tahin

Marokkansk loubiasuppe med hakket okse og tahin

Hovedingrediens:
Okse
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
1 min.
Lad os starte med

Start med at skylle grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem. 

hakket oksekødZaalouk krydderiblandinghvidløg
1 min.
Steg kødet

Varm en stor gryde op ved høj varme, og steg kødet i 1/2 spsk. olie pr. pers., indtil det får godt med farve.

Krydr med revet hvidløg og krydderiblandingen, og smag til med salt og peber.

Overfør kødet til en tallerken.

hvidløgFennikel
5 min.
Hak grøntsagerne

Hak løg og fennikel fint, og overfør til det til gryden med yderligere 1/2 spsk. olie pr. pers.

Steg grøntsagerne i ca. 5 min., til de er gyldne.

tahincitron
15 min.
Rør tahinsaucen

Hæld tahin i en lille skål, og tilsæt revet citronskal og citronsaft.

Tilsæt vand, indtil tahincremen kan hældes, og smag til med salt og peber.

tomater
20 min.
Rør loubiasuppen

Dræn bønnerne for væde, og kom dem i gryden sammen med det stegte kød.

Hak tomaterne groft, og kom ligeledes dem i retten.

Dæk indholdet med vand, og få det op at simre i 5 min.

Smag til med salt og peber.

30 min.
Anretning

Fordel suppen i skåle, og top med tahinsaucen.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Zaalouk krydderiblanding indeholder:

65% sød paprika, 25% spidskommen, 10% chili

Næringsindhold pr. person:

Energi:
565 kcal
Fedt:
24,1 g
heraf mættede fedtsyrer:
6,5 g
Kulhydrat:
37,4 g
heraf sukkerarter:
10 g
Kostfibre:
6,2 g
Protein:
41,5 g