0
Marokkansk Zaalouk med fladbrød og rucola
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Marokkansk Zaalouk er en lækker og smagfuld marokkansk aubergine-dip. Denne autentiske marokkanske opskrift kombinerer saftige auberginer, saftige tomater og en skøn blanding af krydderier for at skabe en smagfuld og let krydret dip. Zaalouk kan serveres som en dyppelse til brød.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

jasminris
1 min.
Ris

Tilbered risene efter anvisning på posen.

auberginetomatertomatpuréZaalouk krydderiblandingbredbladet persillecitron
1 min.
Zaalouk

Forvarm ovnen til 250 grader.

Halvér aubergine, og lav 4-5 dybe rids ned i kødet, uden at skære igennem skindet.

Kom dem på en bageplade med skærefladen opad. Dryp med generøse mængder god olivenolie - ca. 2-3 spsk. pr. halve aubergine - og krydr med salt.

Bag på øverste rille i ovnen i 20-30 min., til auberginerne er HELT møre. Skrab det møre frugtkød ud på et skærebræt, og hak det groft.

Skær tomater i tern, sautér dem i en sauteuse i olivenolie, og krydr med krydderiblandingen (gem lidt til fladbrødene), salt og peber.

Tilsæt det bagte og hakkede auberginekød sammen med tomatpuré, og kog igennem i 5 min. Smag til med citronsaft, salt, lidt sukker samt peber, og lad så retten køle let ned. Vend hakket persille i.

pizzadejZaalouk krydderiblanding
15 min.
Fladbrød

Tag gerne dejen ud af køleskabet 30 min., før du skal bruge den.

Del hver dejkugle i to, og rul dem ud i lige knap 0,5 cm tykkelse på et godt melet bord. Bank overskydende mel af, og pensl dejen med god olivenolie.

Bag/steg brødene 1 af gangen på en tør pande ved medium høj varme i 3-4 min. på hver side. Drys med lidt god flagesalt og det sidste Zaalouk krydderi, og dryp evt. med lidt ekstra olivenolie.

NB. Brødene kan også bages i en meget varm ovn (250 grader) og gerne direkte på en bagesten eller -stål. 

30 min.
Anretning

Som vist på billedet. Servér med rucola.

Bonusinfo

Vores pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Bonusinfo

Zaalouk krydderiblanding indeholder:

65% sød paprika, 25% spidskommen, 10% chili

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?