0

Mascarponecreme med vanillebagt rabarber og salt macademianøddeknas (6 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Mandler

Fremgangsmåde

Trim rabarberne og skær dem i ½ cm tykke skiver med et skråt snit. Flæk ½ vanillestang, skrab kernerne ud og mos dem sammen med 2½ dl sukker. Vend rabarber, det vanillerørte sukker og den tomme vanillestang sammen i en lille bradepande og sæt fadet i ovnen ved 175 grader i 10-15 min. til rabarberne lige er møre med bid. Lad dem køle helt af på køkkenbordet uden at røre i rabarberne.

Smuldr imens blødt smør, brun farin, hvedemel, mandelmel, grofthakkede macademianødder og flagesalt sammen mellem fingrene til en grov ”mysli”. Bred myslien ud på en bageplade, bag den let gylden ved 160 grader i ca. 20 min. og køl af. Kom fløde, mascarpone, ½ dl sukker og korn fra den resterende halve vanillestang i en skål og pisk det hele tykt og cremet med en elpisker. Fordel cremen i 6 glas og kom en god skefuld bagte rabarber ovenpå. Drys med knas og pynt gerne med mynteblade. Server straks...

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?