0
Meatball sandwich i blød briochebolle med bagte rødder

Meatball sandwich i blød briochebolle med bagte rødder

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

En rigtig snasket sandwich, som er super nem at lave, og svær ikke at elske.

Den tager lidt længere tid at lave end vanligt! Undskyld... håber det er det hele værd. 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

bagekartoflerpastinakkerparmigiano reggiano (Parmesan)løghakket grisekød 6-9%ægpanko rasp
1 min.
Kartofler, pastinakker og kødboller

Tænd ovnen på 240 grader, gerne varmluft (eller så varmt som muligt).

Skræl kartofler og pastinakker, skær begge dele til slanke fritter, og vend dem med olivenolie og salt. Bred dem ud på en bageplade med bagepapir, og bag dem i den varme ovn i ca. 30 min., eller til de er møre og gyldne.

Riv parmesan og det ene løg fint. Gem halvdelen af parmesanen til servering. 
 
Rør parmesan og løg med hakket kød, og krydr gavmildt med salt og peber. Rør æg i, tilsæt panko rasp, og supplér evt. med mel, så du får en god konsistens på farsen.

Form kødboller på størrelse med golfbolde, så der er ca. 6 stk. pr. pers. Brug en våd ske og hånden, til at forme med. Læg dem på bagepapir på en bageplade, og bag dem under kartofler og pastinakker i ca. 20 min., eller til de er gennemtilberedte. 

løghvidløgflåede og hakkede tomatertørret oreganoburgerbolle
18 min.
Tomatsauce og sandwich

Hak det sidste løg og hvidløg fint.

Sautér begge dele i rigeligt olivenolie på en varm sauterpande. Tilsæt de hakkede tomater, og smag til med oregano, salt, peber og et nip sukker. Lad det simre i ca. 5 min., og blend det evt. med en stavblender, hvis du ønsker en mere ensartet konsistens.

Vend kødbollerne i saucen, og smag til igen. 

Lun bollerne i den varme ovn.

 

rucola
38 min.
Anretning

Anret de bagte kartofler og pastinakker på tallerkener. Flæk bollerne, og fyld dem med kødboller og tomatsauce lige inden servering. Top med revet parmesan og rucola, og nyd straks. 

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Bonusinfo

Panko er en rasp lavet på en speciel type japansk hvidt brød uden skorper. Panko laves nemlig oprindeligt af brød bagt ved at føre elektrisk strøm gennem dejen, hvilket giver brød uden skorper.  Panko er velegnet til at give en skøn, sprød panering da panko har lidt større og mere ukurante krummer end almindelig rasp. Det giver raspen en luftig og ultra-sprød konsistens. Panko er yderst velegnet til friturestegning.

Bonus-info: Navnet panko stammer oprindeligt fra Portugal, hvor japanerne i sin tid lærte at bage brød af portugiserne. Pan stammer fra det portugisiske ord Pão = brød og det japanske ko betyder mel.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?