Jeg koger altid medisteren først, så synes jeg det er nemmere, at få den gylden og gennemstegt.
Men du kan sagtens stege den stille og roligt på en varm pande, uden at koge den først.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kom medisteren i let kogende, saltet vand (nemmest i en sautépande), og kog den stille og roligt i ca. 10 min. Afdryp den, og steg den gylden og lækker i olie på en varm pande i ca. 20 min.
Skær kartoflerne i mundrette, grove stykker, og kog dem møre under låg i saltet vand i ca. 12-15 min.
Hak løget fint.
Sigt vandet fra kartoflerne, og tilsæt løg, 1 spsk. lys eddike pr. pers., 1 tsk. sukker pr. pers., en smule olivenolie og gerne en klat smør.
Tænd for varmen igen, og lad kartoflerne varme med sukker og eddike, bare ganske kort. Smag til med mere salt, sukker og eddike, hvis behov.
Snit forårsløg, og vend dem med kartoflerne lige inden servering.
Lun 1 dl sukker og 1 dl eddike i en kasserolle.
Skær agurken i tynde skiver, og vend den i den lune eddike. Krydr gavmildt med sort peber, og lad agurkesalaten trække indtil servering.
Snit radiserne i skiver, og pluk salaten. Anret begge dele på et fad.
Rør fløden med saft af 1 citron og 1 spsk. sukker.
Top dressingen på salaten, og krydr med salt og peber lige inden servering.
Servér medister med lun kartoffelsalat, agurkesalat og grøn salat med mormordressing.
Kundekommentarer ()