0
Medister med stuvet spidskål og krydderbagte søde kartofler

Medister med stuvet spidskål og krydderbagte søde kartofler

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

oreganohvidløgsøde kartofler
1 min.
Bag kartoflerne

Sæt ovnen på 200 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.

Skær kartoflerne i mundrette tern, spred dem ud på bagepladen, vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr dem med revet hvidløg, oregano og salt. Bag kartoflerne i ca. 20 min., indtil de har fået en mørkegylden farve, og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.

spidskålløgfløde 9%
10 min.
Steg kålen

Snit kålen og løget i strimler, og kom dem i en gryde med 1 tsk. olie pr. person.

Varm gryden op ved middel varme, og steg kålen under omrøring i ca. 10 min., indtil kålen har tabt en masse væde, og er blevet helt mør.

medisterpølse
20 min.
Bag pølsen

Kom pølsen i et ildfast fad, og bag den, indtil den er gennemvarm.

25 min.
Rør stuvningen

Kom 1/2 spsk. hvedemel pr. person i kålen, og rør det godt rundt. Hæld fløden i, og lad retten simre, indtil den har en cremet konsistens. Tilsæt evt. lidt vand, hvis den bliver for tyk.

Smag til med salt, peber og lidt eddike.

30 min.
Anretning

Servér pølsen med den stuvede kål og de krydderbagte søde kartofler.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
557 kcal
Fedt:
27 g
heraf mættede fedtsyrer:
10,3 g
Kulhydrat:
48,4 g
heraf sukkerarter:
17,6 g
Kostfibre:
11 g
Protein:
26,7 g