Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Sæt ovnen på 200 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.
Skær kartoflerne i mundrette tern, spred dem ud på bagepladen, vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr dem med revet hvidløg, oregano og salt. Bag kartoflerne i ca. 20 min., indtil de har fået en mørkegylden farve, og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.
Snit kålen og løget i strimler, og kom dem i en gryde med 1 tsk. olie pr. person.
Varm gryden op ved middel varme, og steg kålen under omrøring i ca. 10 min., indtil kålen har tabt en masse væde, og er blevet helt mør.
Kom pølsen i et ildfast fad, og bag den, indtil den er gennemvarm.
Kom 1/2 spsk. hvedemel pr. person i kålen, og rør det godt rundt. Hæld fløden i, og lad retten simre, indtil den har en cremet konsistens. Tilsæt evt. lidt vand, hvis den bliver for tyk.
Smag til med salt, peber og lidt eddike.
Servér pølsen med den stuvede kål og de krydderbagte søde kartofler.
Kundekommentarer ()