0
Medister med stuvet spidskål og krydderbagte søde kartofler

Medister med stuvet spidskål og krydderbagte søde kartofler

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

oreganohvidløgsøde kartofler
1 min.
Bag kartoflerne

Sæt ovnen på 200 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.

Skær kartoflerne i mundrette tern, spred dem ud på bagepladen, vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr dem med revet hvidløg, oregano og salt. Bag kartoflerne i ca. 20 min., indtil de har fået en mørkegylden farve, og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.

spidskålløgfløde 9%
10 min.
Steg kålen

Snit kålen og løget i strimler, og kom dem i en gryde med 1 tsk. olie pr. person.

Varm gryden op ved middel varme, og steg kålen under omrøring i ca. 10 min., indtil kålen har tabt en masse væde, og er blevet helt mør.

medisterpølse
20 min.
Bag pølsen

Kom pølsen i et ildfast fad, og bag den, indtil den er gennemvarm.

25 min.
Rør stuvningen

Kom 1/2 spsk. hvedemel pr. person i kålen, og rør det godt rundt. Hæld fløden i, og lad retten simre, indtil den har en cremet konsistens. Tilsæt evt. lidt vand, hvis den bliver for tyk.

Smag til med salt, peber og lidt eddike.

30 min.
Anretning

Servér pølsen med den stuvede kål og de krydderbagte søde kartofler.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
557 kcal
Fedt:
27 g
heraf mættede fedtsyrer:
10,3 g
Kulhydrat:
48,4 g
heraf sukkerarter:
17,6 g
Kostfibre:
11 g
Protein:
26,7 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?