Du kan med fordel koge din medister, inden du steger den, så skal den ikke stege så længe.
Men ellers steger du den blot stille og roligt i lang tid, på en middelvarm pande, til du er sikker på, at den er gennemstegt.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skyl kartoflerne, skær dem i mindre stykker, og kog dem i saltet vand under låg i ca. 15-20 min., til de er helt møre.
Hak løg fint og persille groft.
Sigt vandet fra kartoflerne, tag dem op af gryden, og sæt dem til side.
Kom en smørklat, 1/2-1 spsk. eddike og 1/2 tsk. sukker pr. pers. i den varme gryde, tilsæt de hakkede løg, og lad dem lune i 1-2 min.
Kom kartoflerne tilbage i gryden, lun kort, og ryst gryden voldsomt. Smag til med salt, og mere eddike og sukker hvis behov.
Vend persille og klippet karse i lige inden servering.
Steg medisterpølsen i en smule olie på en middelvarm pande i ca. 25 min., eller til den er gylden og gennemstegt.
Rist hasselnødderne på en tør, varm pande i 4-6 min., og hak dem groft.
Rib grønkålen, og hak den fint.
Lav en dressing af citronsaft, tahin, 1-2 spsk. olivenolie, 1 spsk. flydende honning og evt. 1-2 spsk. koldt vand.
Skær æble i små tern.
Vend grønkål, nødder, æble, dressing og tørrede tranebær sammen, og smag salaten til med salt.
Servér medister med syrlige kartofler og grønkålssalat.
Kommentarer og forslag til opskriften