0
Medister med syrlige kartofler og grønkålssalat med tranebær og tahin

Medister med syrlige kartofler og grønkålssalat med tranebær og tahin

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Danske klassikere
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Du kan koge din medister inden du steger den, hvis du vil. Ellers steger du den bare stille og roligt i lang tid, på en middelvarm pande, så du er sikker på, at den er gennemstegt. 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
1 min.
Kartofler og medister

Skyl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem i saltet vand under låg til de er helt møre. Ca. 15-20 min. 
Hak imens løg fint og hak persille groft. Afdryp kartoflerne. Kom en smørklat 1/2-1 spsk. eddike og 1/2 tsk. sukker pr. person i den varme gryde sammen med hakkede løg. Lad det lune i 1-2 min. Kom kartoflerne tilbage i gryden. Lun kort og ryst gryden voldsomt. Smag til med salt, mere eddike og sukker hvis behov. Vend persille og klippet karse i lige inden servering.

Steg imens medisterpølsen i en smule olie på en middelvarm pande i ca. 25 min. Eller til den er gylden og gennemstegt. 

 

hasselnøddergrønkålcitrontahinæblertørrede tranebær
10 min.
Grønkålssalat

Rist hasselnødderne på en tør, varm pande i 4-6 min. (eller undlad). Hak dem groft. 

Rib grønkålen og hak den fint. 
Lav en dressing af citronsaft, tahin, 1-2 spsk. olivenolie, 1 spsk. flydende honning og evt. 1-2 spsk. koldt vand. 

Skær æble i små tern. 

Vend grønkål, nødder, æble, dressing og tranebær sammen og smag salaten til med salt. 

28 min.
Anretning

Servér medister med syrlige kartofler og grønkålssalat. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?