Du kan koge din medister inden du steger den, hvis du vil. Ellers steger du den bare stille og roligt i lang tid, på en middelvarm pande, så du er sikker på, at den er gennemstegt.
Skyl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem i saltet vand under låg til de er helt møre. Ca. 15-20 min.
Hak imens løg fint og hak persille groft. Afdryp kartoflerne. Kom en smørklat 1/2-1 spsk. eddike og 1/2 tsk. sukker pr. person i den varme gryde sammen med hakkede løg. Lad det lune i 1-2 min. Kom kartoflerne tilbage i gryden. Lun kort og ryst gryden voldsomt. Smag til med salt, mere eddike og sukker hvis behov. Vend persille og klippet karse i lige inden servering.
Steg imens medisterpølsen i en smule olie på en middelvarm pande i ca. 25 min. Eller til den er gylden og gennemstegt.
Rist hasselnødderne på en tør, varm pande i 4-6 min. (eller undlad). Hak dem groft.
Rib grønkålen og hak den fint.
Lav en dressing af citronsaft, tahin, 1-2 spsk. olivenolie, 1 spsk. flydende honning og evt. 1-2 spsk. koldt vand.
Skær æble i små tern.
Vend grønkål, nødder, æble, dressing og tranebær sammen og smag salaten til med salt.
Servér medister med syrlige kartofler og grønkålssalat.
Kundekommentarer ()