0
Medister med syrlige kartofler og grønkålssalat med tranebær og tahin

Medister med syrlige kartofler og grønkålssalat med tranebær og tahin

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Danske klassikere

Du kan med fordel koge din medister, inden du steger den, så skal den ikke stege så længe.

Men ellers steger du den blot stille og roligt i lang tid, på en middelvarm pande, til du er sikker på, at den er gennemstegt. 

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

1 min.
Kartofler og medister

Skyl kartoflerne, skær dem i mindre stykker, og kog dem i saltet vand under låg i ca. 15-20 min., til de er helt møre.

Hak løg fint og persille groft.

Sigt vandet fra kartoflerne, tag dem op af gryden, og sæt dem til side. 

Kom en smørklat, 1/2-1 spsk. eddike og 1/2 tsk. sukker pr. pers. i den varme gryde, tilsæt de hakkede løg, og lad dem lune i 1-2 min.

Kom kartoflerne tilbage i gryden, lun kort, og ryst gryden voldsomt. Smag til med salt, og mere eddike og sukker hvis behov.

Vend persille og klippet karse i lige inden servering.

Steg medisterpølsen i en smule olie på en middelvarm pande i ca. 25 min., eller til den er gylden og gennemstegt. 

 

hasselnøddergrønkålcitrontahinæblertørrede tranebær
10 min.
Grønkålssalat

Rist hasselnødderne på en tør, varm pande i 4-6 min., og hak dem groft. 

Rib grønkålen, og hak den fint. 

Lav en dressing af citronsaft, tahin, 1-2 spsk. olivenolie, 1 spsk. flydende honning og evt. 1-2 spsk. koldt vand. 

Skær æble i små tern. 

Vend grønkål, nødder, æble, dressing og tørrede tranebær sammen, og smag salaten til med salt. 

28 min.
Anretning

Servér medister med syrlige kartofler og grønkålssalat. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.