0

Medisterpølse med agurkesalat, stegte kartofler og salat

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Børnevenlige

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

TIP: Jeg kan bedst lide at koge min medister før stegning. Stegningen kan være på pande eller som her i ovnen, fordi den alligevel er tændt. Op til dig. 

kartoflermedisterpølse
1 min.
Kartofler og medister

1) tænd ovnen på 200 grader, gerne varmluft. Sæt vand over til medister. 

2) Skær kartoflerne i mundrette stykker. Bred dem ud på en bageplade på bagepapir og dryp dem med olivenolie. Krydr dem med salt og bag dem i den varme ovn i ca. 30 min., eller til de er møre og gyldne. 

3) Kog imens medisteren i kogende, saltet vand i en dyb pande. Lad dem koge stille og roligt i ca. 10-15 min. Eller til den er gennemtilberedt. Afdryp den grundigt og bag den i den varme ovn i ca. 15-20 min, eller til den er gylden og sprød (eller steg den på panden). 

agurkhjertesalatcherry- eller blommetomatercreme fraiche 18%hvidløg
10 min.
Agurkesalat og salat

3). Sæt 1 dl sukker og 1 dl eddike pr. agurk over i en kasserolle og kog op til sukkeret er smeltet. 

4) skær agurken i tynde skiver. Kom den i den varme lage, krydr med peber hvis du vil, og lad den trække indtil servering. 

5) Pluk salaten, skær tomaterne i halve eller kvarte. Anret salat og tomater på et fad. Dryp med olie og eddike og krydr med salt og peber. 

6) Rør en dressing af cremefraiche og fint revet hvidløg, smag til med salt og peber. 

32 min.
Anretning

7) Anret kartofler, medister, afdryppet agurkesalat og salat og servér straks med cremefraiche til. 

 

Kommentarer og forslag til opskriften