
Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Sæt vand over til bulgur.
Pil løg og hvidløg og hak begge dele fint. Sautér dem i olivenolie i en dyb, varm pande i et par minutter, men uden at de tager farve.
Skrub eller skræl gulerødderne og skær dem i tern eller skiver. Kom dem i panden med løg og lad dem sauterer i 1-2 minutter. Det skal ikke tage farve.
Krydr grøntsagerne med salt, peber og tandoori masala.
Tilsæt dåsetomat og lad saucen simre i 4-8 min. Smagt til.
Skær fisken i flotte stykker: 1-2 pr- person.
Fyld bulgur i en gryde med kogende vand der dækker 2-3 cm over bulguren. kog den i 3-4 min. under låg. Lad den trække i 3-4 min. Salt den.
Snit bladselleri fint. Skær peberfrugten i små tern. Hak persillen (gem en smule til servering), og vend det hele med bulgur. Smag til med citronsaft, olivenolie og evt. en smule lys eddike.
Spæd evt. sausen med lidt vand. Smag den til igen, evt. med et nip sukker.
Læg fisken i toppen af saucen og damp den under låg i 3-5 min. , eller til den er akkurat gennemtilberedt.
Servér gerne fisken i panden. Top med lidt persille og servér med bulgursalat til.
Tandoori masala anvendes til fx tandoori kylling, en ret hvor kyllingen er dækket med en blanding af almindelig yoghurt, salt og tandoori masala. Kyllingen steges derefter i ovnen ved meget høj varme. Kylling lavet på denne måde har en rosa ydre og en velsmagende aroma. Man kan også med fordel bruge fisk eller paneer med tandoori.
Spidskommen, koriander, nelliker, kanel, ingefær, hvidløgspulver, chili, gurkemeje og muskatnød.
Kommentarer og forslag til opskriften