0
Meunierestegte rødspætte/isingfileter med persillesovs og rødbede

Meunierestegte rødspætte/isingfileter med persillesovs og rødbede

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
rødspættefilet
1 min.
Fisk

Krydr fiskefileterne med salt på begge sider, og læg dem til side.

små kartofler
3 min.
Kartofler

Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skrub kartoflerne under vand efter behov.

Kom kartoflerne i gryden, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.

rødbedercitronFennikelgræskarkerner
5 min.
Salat

Skræl rødbederne, og skyl dem. Skær dem i lange strimler med en kartoffelskræller, kom strimlerne op i en skål, og krydr dem godt med salt.

Græskarkernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Hæld kernerne af panden, og gem dem til senere.

Skyl fennikel, og skær den i små tern - gem skuddene til senere. Kom fennikelternene i panden med 1/2 spsk. olie pr. person. Sæt panden over ved middel varme, og lad fennikelen mørne under jævnlig omrøring i ca. 10 min.

Kom kerner, fennikel og fennikelskud i salaten sammen med lidt olivenolie, og smag til med salt, peber og citronsaft.

persilleMini mælk
20 min.
Sovs

Skyl persillen grundigt, afdryp den for vand, og hak den fint.

Varm en kasserolle eller gryde op ved middel varme. Den skal helst være med runde kanter, så det bliver nemmere at piske sovsen med et piskeris. 

Tilsæt 1/2 spsk. olie og 1/2 spsk. mel pr. person, og rør rundt i 1 min. Hæld mælken i lidt efter lidt under omrøring, så der ikke dannes klumper. Skru helt ned for blusset, tilsæt persille, og smag til med salt og peber.  

30 min.
Fisk

Varm en pande op ved middelhøj varme.

Vend fisken i 1 spsk. hvedemel og lidt salt pr. person. Steg fisken i 1/2 spsk. olie pr. person i 1,5-2 min. på begge sider. 

40 min.
Anretning

Servér fisken med kartofler, sovs og salat.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
597 kcal
Fedt:
26,5 g
heraf mættede fedtsyrer:
5,2 g
Kulhydrat:
51,2 g
heraf sukkerarter:
23 g
Kostfibre:
7,5 g
Protein:
35 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?