0

Meunierestegt kulmule med flødeporre og kartofler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten

TIP: Der er tit meget jord og sand i porrer. Derfor er det en god idé at skylle dem både inden du skære dem og når de er skåret. Er det rigtig slemt, kan du lægge de skårne porrer i koldt vand i et par minutter. Afdryp dem grundigt inden brug. 

små kartoflerporrerfløde 38% (piskefløde)
1 min.
Kartofler og porrer

Sæt vand over til kartoflerne. Salt det gavmildt og kog kartfolerne under lpg i 15-20 min., eller til de er møre. Afdryp dem og vend dem evt. med en smule olivenolie. 

Snit porrerne fint. Sautér dem i olivenolie og gerne en smule smør på en varm pande. Ca. 2-3 min. til de er faldet let sammen. Kom fløde på og krydr med salt og peber og lad dem simre til fløde er tyk og portene helt møre. Smag til. 

hjertesalatagurkdildcitronkulmulefilet uden skind
10 min.
Fisk og salat

Pluk salaten, skær agurken i skiver og pluk dild groft. Anret det hele på et fad. Dryp med olivenolie og eddike og krydr med salt og peber lige inden servering. 

Skær citronen i både. 

Del fisken i flotte, store stykker så du har 1-2 stykker pr. person. Vend dem i mel og steg dem gyldne og akkurat gennemstegte i olie og gerne smør. Ca. 2-3 min. på hver side. krydr fisken med salt. 

22 min.
Anretning

Anret stegt fisk med flødeporre og kartofler og servér straks med salat og citron til. 

Kommentarer og forslag til opskriften