0
Meunierestegt rødspætte med broccoli, kota og granatæble

Meunierestegt rødspætte med broccoli, kota og granatæble

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

broccoli
1 min.
Bag kålen

Forvarm ovnen ved 225 grader overvarme. Dæk en bradepande med bagepapir.

Skær broccoli i mundrette stykker, og spred ud på bagepladen. Vend med 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr med salt og peber.

Bag broccoli i ca. 15 min., indtil det har fået godt med farve, og er blevet gennemstegt.

bagekartoflerZaalouk krydderiblanding
10 min.
Bag kartoflerne

Dæk en ny bradepande med bagepapir.

Skær kartoflerne i mundrette stykker, spred dem ud på bagepladen, vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr dem krydderiblandingen og salt. Bag kartoflerne i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden farve, og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.

granatæble
15 min.
Pil granatæblet

Halvér granatæblet og pres saften ned i en skål. Pluk bærrene fra æblet med en teske ned i saften.

rødspættefilet
20 min.
Steg fisken

Varm en pande op ved middelhøj varme.

Vend fisken i hvedemel, og steg den i 1/2 spsk. olie pr. person på skindsiden i 2-3 min. Vend derefter fisken, og steg den ganske kort på kødsiden. Når kødet kan skilles i flager, er det færdigt. 

Krydres med salt og peber.

Kota-ost
25 min.
Anret salaten

Anret broccoli på et fad, og top med kotabrud og granatæble.

30 min.
Anretning

Servér fisken med kålsalaten og kartoflerne.

Bonusinfo

Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.

Bonusinfo

Zaalouk krydderiblanding indeholder:

65% sød paprika, 25% spidskommen, 10% chili

Næringsindhold pr. person:

Energi:
508 kcal
Fedt:
13,8 g
heraf mættede fedtsyrer:
3,8 g
Kulhydrat:
48,8 g
heraf sukkerarter:
7,3 g
Kostfibre:
9,7 g
Protein:
41 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?