0
Meunierestegt kuller med grønne asparges, bagte løg og ostesauce

Meunierestegt kuller med grønne asparges, bagte løg og ostesauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kartofler
1 min.
Kog kartoflerne

Forvarm ovnen ved 225 grader varmluft.

Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skræl eller skrub kartoflerne.

Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.

rødløg
5 min.
Bag løgene

Dæk en bradepande med bagepapir.

Flæk løgene i kvarte og spred dem ud på bagepladen. Bag løgene i 15 min., indtil de har fået godt med farve og er blevet gennemstegte.

Krydres med salt.

grønne aspargescitron
10 min.
Kog aspargesene

Sæt en gryde med saltet vand over at simre.

Knæk den nederste del af aspargesene af og kog dem i ca. 2 min., indtil de er møre.

Kassér vandet og lad dem dampe af. Lige før servering, vendes aspargesene i citronsaft.

fløde 9%Himmelbjergosthvedemel
15 min.
Rør sovsen

Varm en kasserolle eller gryde op ved middelvarme. Den skal helst være med runde kanter i bunden, så det bliver nemmere at piske sovsen med et piskeris. 

Tilsæt 1/2 spsk. olie og 1/2 spsk. mel pr. person, og rør rundt i 1 min. Hæld fløden i lidt efter lidt under omrøring, så der ikke dannes klumper, indtil sovsen har den rette cremede konsistens. Sluk for blusset. Lige før servering varmes sovsen op igen, osten rives i, og der smages til med salt og peber. 

Hvis sovsen begynder at klumpe, kan man med fordel presse den gennem en sigte eller blende den med en stavblender.

kullerfilet uden skind
20 min.
Steg fisken

Varm en pande op ved middelhøj varme.

Skær fisken i portionsstørrelser, krydr godt med salt og vend i hvedemel.

Steg fisken i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 2-3 min. på hver side, indtil fisken har fået godt med farve og begynder at flage. 

30 min.
Anretning

Servér fisken med aspargesene, kartoflerne, løgene og sovsen.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Himmelbjergost er fremstillet af komælk fra Midtjylland. Det økologiske mejeri producerer denne utrolig fine faste ost. De lokale økologiske landmænd gør en dyd ud af, at leve op til de økologiske krav om høj mælkekvalitet. Køerne går frit langs Himmelbjerget rod, hvor der er en meget frodig natur. Mælken holdes i separate tanke og føres skånsomt ind i de små ostekar på kun 1000 liter, hvor osteprocessen foregår, hvorefter den presses nænsomt i de gamle osteforme. Osten modnes i 12-16 mdr. på GRAND fromages Affinageri. Osten er fast med fine toner af karamel, brændte mandel og er fint afrundet med en let syre. 

Næringsindhold pr. person:

Energi:
599 kcal
Fedt:
27,2 g
heraf mættede fedtsyrer:
7,9 g
Kulhydrat:
47,1 g
heraf sukkerarter:
11,3 g
Kostfibre:
6,7 g
Protein:
37,8 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?