0
Meunierestegt kuller med flødeporrer og kartofler

Meunierestegt kuller med flødeporrer og kartofler

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

små kartoflerporrerfløde 38% (piskefløde)
1 min.
Kartofler og porrer

Kog kartoflerne i godt saltet vand under låg i 15-20 min., til de er møre. Sigt vandet fra, og vend dem evt. med en smule olivenolie. 

Snit porrerne fint, og sautér dem i olivenolie og gerne en smule smør på en varm pande i ca. 2-3 min., til de er faldet let sammen.

Kom fløde på, krydr med salt og peber, og lad det simre til fløden er tyk og porrerne helt møre.

TIP: Der er tit meget jord og sand i porrer. Derfor er det en god idé, at skylle dem både inden du skærer dem, og når de er skåret. Er det rigtig slemt, kan du lægge de skårne porrer i koldt vand i et par min., og afdryppe dem grundigt inden brug. 

hjertesalatagurkdildcitronkullerfilet uden skind
10 min.
Fisk og salat

Pluk salaten og dilden groft, og skær agurken i skiver.

Anret det hele på et fad, dryp med olivenolie og eddike, og krydr med salt og peber lige inden servering. 

Skær citronen i både. 

Del fisken i stykker, så du får 1-2 stk. pr. pers., og vend dem i mel.

Steg fisken gylden og akkurat gennemstegt i olie (og gerne smør) i ca. 2-3 min. på hver side, og krydr med salt. 

22 min.
Anretning

Anret stegt fisk med flødeporrer og kartofler, og servér straks med salat og citronbåde til. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK