0
Meunierestegt kulmule med flødeporrer og kartofler

Meunierestegt kulmule med flødeporrer og kartofler

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

små kartoflerporrerfløde 38% (piskefløde)
1 min.
Kartofler og porrer

Kog kartoflerne i godt saltet vand under låg i 15-20 min., til de er møre. Sigt vandet fra, og vend dem evt. med en smule olivenolie. 

Snit porrerne fint, og sautér dem i olivenolie og gerne en smule smør på en varm pande i ca. 2-3 min., til de er faldet let sammen.

Kom fløde på, krydr med salt og peber, og lad det simre til fløden er tyk og porrerne helt møre.

TIP: Der er tit meget jord og sand i porrer. Derfor er det en god idé, at skylle dem både inden du skærer dem, og når de er skåret. Er det rigtig slemt, kan du lægge de skårne porrer i koldt vand i et par min., og afdryppe dem grundigt inden brug. 

hjertesalatagurkdildcitronkulmulefilet uden skind
10 min.
Fisk og salat

Pluk salaten og dilden groft, og skær agurken i skiver.

Anret det hele på et fad, dryp med olivenolie og eddike, og krydr med salt og peber lige inden servering. 

Skær citronen i både. 

Del fisken i stykker, så du får 1-2 stk. pr. pers., og vend dem i mel.

Steg fisken gylden og akkurat gennemstegt i olie (og gerne smør) i ca. 2-3 min. på hver side, og krydr med salt. 

22 min.
Anretning

Anret stegt fisk med flødeporrer og kartofler, og servér straks med salat og citronbåde til. 

Kommentarer og forslag til opskriften