0
Stegt laksefilet med majs og stuvet spinat

Stegt laksefilet med majs og stuvet spinat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

bagekartoflerrøget paprika
1 min.
Bag kartoflerne

Dæk en bradepande med bagepapir.

Skær kartoflerne i mundrette stykker, spred dem ud på bagepladen, vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr dem med salt og paprikaen. Bag kartoflerne i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.

majs
5 min.
Damp majsen

Dæk bunden af en gryde med vand, kom majsen i, og sæt den over på høj varme med låg på.

Lad majsen dampe i 5 min.

spinatfløde 9%
10 min.
Rør stuvningen

Kom spinaten i en gryde med 1 spsk. vand. Kom låg på og varm op ved middel varme. Lad det dampe i ca. 2-3 minutter, indtil det er faldet sammen.

Tilsæt 1/2 spsk. hvedemel pr. person og rør rundt i 30 sek.

Hæld fløden i og lad det simre, indtil fløden begynder at tykne.

Smag til med salt og peber.

laksefilet med skind
20 min.
Steg fisken

Varm en pande op ved middelhøj varme.

Steg fisken i 1/2 spsk. olie pr. person på skindsiden i 2-3 min. Vend derefter fisken, og steg den ganske kort på kødsiden. Når kødet kan skilles i flager, er det færdigt. 

Krydres med salt og peber.

30 min.
Anretning

Servér fisken med kartoflerne, majsen og spinaten.

 

NB: Billedet viser opskriften lavet med skærising, men du skal i denne uge lave den med laks.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
599 kcal
Fedt:
23,2 g
heraf mættede fedtsyrer:
5,5 g
Kulhydrat:
56,9 g
heraf sukkerarter:
4 g
Kostfibre:
7,8 g
Protein:
36,5 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?