Sæt perlebyggen over at koge i rigeligt, godt saltet vand. Kog stille og roligt til den er mør, og skum evt. urenheder af vandet. Perlebyggen skal koge i ca. 15 min.
Sæt en gryde med letsaltet vand over at koge til broccolien.
Skyl broccolien, timianen, spinaten og tomaterne grundigt, og afdryp dem for vand. Skær broccolien ud i mundrette stykker. Stokken på broccolien kan også sagtens bruges, hvis man først skræller det yderste lag af med en kniv.
Kog broccolistykkerne i ca. 3 min. Skyl et stykke i koldt vand, for at tjekke om det har kogt længe nok. Det skal gerne bevare et godt bid. Hæld vandet fra broccolien og gem til senere.
Skær tomaterne i kvarte, pil bladene fra stilken på timianen og gem til senere.
Kom hvidløget i en skål, tilsæt lidt citronsaft og opløs hvidløget så godt som muligt med en ske eller gaffel. Tilsæt resten af citronsaften, timianbladene, 1 tsk. sennep, 1 spsk. olie pr. person og smag til med salt og peber.
OBS: Man kan også benytte frisk hvidløg i stedet for fermenteret hvidløg, men så kun 1 fed.
Varm en pande op ved høj varme.
Vend fisken i 1 spsk. hvedemel pr. person. Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 tsk. olie. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i 3 min ved middelvarme.
Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i 1 minut. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min på begge sider.
Tag fisken af panden, krydr med salt og peber, og lad den hvile.
Vend perlebyggen, brocollien, spinaten og tomaterne i dressingen, fordel det på tallerkener og anret den stegte fisk henover.
Black garlic, eller sorte hvidløg er fermenteret hvidløg som dermed forandres både i smag og udseende. Det har en fyldig og sød smag. Black Garlic har undertoner af hvidløg, balsamico & lakrids, som tilsammen skaber masser af Umami. Sorte hvidløg fremstilles ved at hvidløgsranker fermenteres under kontrollerede varme- og luftfugtigheds forhold i ca. 30 dage. Teknikken er oprindeligt udviklet i Korea, og foregår ved cirka 60-70 graders varme i 30 dage og deraf følgende tørring i omtrent 45 dage. Der anvendes ingen tilsatte kemiske stoffer eller konserveringsmidler i fremstillingen af sorte hvidløg, kun varme, fugtighed og tid. Det er under tørringen, at hvidløgene skifter farve, konsistens og smag.
Kundekommentarer ()