0
Meunierestegte rødspættefileter med majsfrikassé, nye løg og dild (2 pers.)

Meunierestegte rødspættefileter med majsfrikassé, nye løg og dild (2 pers.)

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Kartofler: Skrab/skrub de nye kartofler og kog dem i vand med salt i 12-15 min. Dræn vandet fra og tilsæt med det samme en generøs klat smør til gryden. Læg låg på igen og ryst lidt rundt. Lad kartoflerne trække i 5-8 min. under låg, drys med friskhakket dild (brug 1/3) og server straks - evt. med lidt godt salt oven på.

Majsfrikasse: Fjern bladene og kog majskolberne i godt saltet vand i 8-10 min. Køl dem let ned og skær majskernerne af. Sauter majsene i en lille tykbundet gryde i en generøs klat smør sammen med finthakket skalotteløg. Tilsæt fløden og kog ind til en cremet konsistens. Smag til med salt og peber og kog igennem sammen med masser af hakket dild - og server straks.

Forårsløg: Soigner løgene og steg dem sammen med fisken i 1-2 min. (de kommes på panden med fisk lige før du vender fisken) - eller steg dem på en pande for sig selv i lidt smør - husk at krydre dem med salt.

Fisk: Fold fileterne på den lange led så de ligger dobbelt og krydr med salt og peber. Vend dem i hvedemel (eller rugmel). Steg dem på en medium varm pande i godt med neutral olie. Steg fisken primært på den ene side (i ca. 2 min.) til de er flotte og gyldne. Kom nu et par gode klumper kold smør på panden og lad det bruse op (kom forårsløg på panden nu). Vend fisken og steg videre mens du hele tiden "drypsteger" på toppen ved at tage smør fra panden med en spiseske og hælde hen over fisken - fortsæt drypstegningen i 1-2 min. Krydr med lidt salt og peber igen.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?