Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skræl eller skrub kartoflerne.
Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.
Hak guleroden og løget groft og overfør til en kasserolle med 1/2 spsk. olie pr. person.
Lad det stege ved middel varme i ca. 10 min. under jævnlig omrøring, indtil de bliver helt møre.
Hak estragonbladene fint.
Hæld 1/2 spsk. hvedemel pr. person i de stegte grøntsager og rist ca. 1 min. under omrøring. Hæld fløden og ærterne i, og få det op at simre, indtil sovsen bliver tyk.
Smages til med salt, peber og citronsaft.
Kom estragonen i lige før servering.
Varm en pande op ved middelhøj varme.
Vend fiskefileterne i 1/2 spsk. hvedemel pr. person og steg dem i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 2-3 min. på begge sider.
Krydr med salt og serveres straks.
Servér fisken med kartoflerne og stuvningen.
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Kundekommentarer ()