0
Meunieurestegt kulmule med fennikelsalat, kota og edamame

Meunieurestegt kulmule med fennikelsalat, kota og edamame

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

bagekartofler
1 min.
Bag kartoflerne

Tænd ovnen på 200 grader varmluft, og dæk en bageplade med bagepapir.

Skær kartoflerne i stave, spred dem ud på bagepladen, vend dem i olie, og krydr med salt.

Bag kartoflerne i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden farve, og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.

Fennikelcitronmukimame (bælgede edamamebønner)
10 min.
Skær fenniklen

Hak fenniklen i tynde skiver, overfør skiverne til en skål, og vend med citronsaft, salt og olivenolie.

Kom edamamebønnerne (mukimame) i en skål med kogende vand i 1 min., og dræn vandet fra.

mynteappelsinKota-ost
15 min.
Skær appelsinen

Skær appelsin i grove stykker, hak myntebladene groft, og bryd kotaen i mundrette stykker.

Spred fenniklen ud på et fad, og top med edamamebønnerne, appelsinstykkerne, de hakkede mynteblade og kotaosten.

kulmulefilet med skind
25 min.
Steg fisken

Skær fisken i portionsstykker, og vend dem i hvedemel.

Tilsæt olie til en godt gennemvarm pande, og steg fisken på to sider i ca. 3 min., indtil den begynder at flage.

Tag fisken af panden, krydr godt med salt, og servér straks. 

30 min.
Anretning

Servér fisken med fennikelsalat og stegte kartofler.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Mukimame er bælgede edamamebønner. Edamamebønner er en sojabønne, hvor man spiser de grønne, umodne bønner. Navnene stammer fra Japan, hvor edamame betyder sojabønner med bælg, og mukimame er de bælgede bønner.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
568 kcal
Fedt:
20,6 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,7 g
Kulhydrat:
52,1 g
heraf sukkerarter:
7,8 g
Kostfibre:
8,2 g
Protein:
38,8 g