Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft, og dæk en bageplade med bagepapir.
Skær kartoflerne i stave, spred dem ud på bagepladen, vend dem i olie, og krydr med salt.
Bag kartoflerne i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden farve, og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.
Hak fenniklen i tynde skiver, overfør skiverne til en skål, og vend med citronsaft, salt og olivenolie.
Kom edamamebønnerne (mukimame) i en skål med kogende vand i 1 min., og dræn vandet fra.
Skær appelsin i grove stykker, hak myntebladene groft, og bryd kotaen i mundrette stykker.
Spred fenniklen ud på et fad, og top med edamamebønnerne, appelsinstykkerne, de hakkede mynteblade og kotaosten.
Skær fisken i portionsstykker, og vend dem i hvedemel.
Tilsæt olie til en godt gennemvarm pande, og steg fisken på to sider i ca. 3 min., indtil den begynder at flage.
Tag fisken af panden, krydr godt med salt, og servér straks.
Servér fisken med fennikelsalat og stegte kartofler.
Kend din fisk: Kulmule
GASTRONOMISK
Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.
Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.
Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.
SUNDHED
Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.
Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK
Mukimame er bælgede edamamebønner. Edamamebønner er en sojabønne, hvor man spiser de grønne, umodne bønner. Navnene stammer fra Japan, hvor edamame betyder sojabønner med bælg, og mukimame er de bælgede bønner.
Kommentarer og forslag til opskriften