0

Meunieurestegt lyssej med fennikelsalat, kota og edemame

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

bagekartofler
1 min.
Bag kartoflerne

Forvarm ovnen ved 200 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.

Skær kartoflerne i stave, spred dem ud på bagepladen, vend dem i olie, og krydr med salt. Bag kartoflerne i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.

Fennikelcitronmukimame (bælgede edamamebønner)
10 min.
Skær fenniklen

Hak fenniklen i tynde skiver. Overfør til en skål og vend med citronsaft, salt og olivenolie.

Kom edamamebønnerne i en skål med kogende vand i 1 min. og dræn vandet fra.

mynteappelsinKota-ost
15 min.
Skær appelsinen

Skær appelsinen i grove stykker og hak myntebladene groft. Bryd kotaen i mundrette stykker.

Spred fenniklen ud på et fad og top med edamamebønnerne, appelsinen, myntebladene og osten.

lyssejfilet med skind
25 min.
Steg fisken

Varm en pande op ved middelhøj varme og skær fisken i portionsstørrelser og vend i hvedemel.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes lidt olie. Steg fisken på to sider i ca. 3 min., indtil den begynder at flage.

Tag fisken af panden, krydr godt med salt og servér straks. 

30 min.
Anretning

Servér fisken med fennikelsalaten og kartoflerne.

Bonusinfo

Mukimame er bælgede edamamebønner. Edamamebønner er en sojabønne, hvor man spiser de grønne, umodne bønner. Navnene stammer fra Japan, hvor edamame betyder sojabønner med bælg, og mukimame er de bælgede bønner.

Bonusinfo

Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?