0
Meunieurestegt rødspætte med tomatsalsa og stegt grønkål

Meunieurestegt rødspætte med tomatsalsa og stegt grønkål

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

bagekartofler
1 min.
Bag kartoflerne

Forvarm ovnen ved 200 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.

Skær kartoflerne i stave, spred dem ud på bagepladen, vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr dem med salt. Bag kartoflerne i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.

tomaterløghvidløgchiliflager
5 min.
Rør salsaen

Hak løget og hvidløget groft og kom i en kasserolle med chiliflagerne (pas på med mængden - det er stærkt) og 1/2 spsk. sukker og 1/2 tsk. eddike pr. og sæt over middel varme. Når sukkeret er smeltetl, slukkes for blusset.

Hak tomaterne groft og kom i kasserollen. Smag til med salt og peber.

grønkålcitron
15 min.
Steg kålen

Skyl kålen grundigt og afdryp for vand. Riv kålen fra stilken i mundrette stykker.

Sæt en pande over høj varme. Når den er rygende varm, steges kålen i 1 spsk. olie pr. person i ca. 3 min. under jævnlig omrøring, indtil det har fået godt med farve og er blevet mørt. Man kan med fordel stege kålen over flere omgange, hvis man laver mad til flere. Vendes med citronsaft, salt og peber lige før servering.

rødspættefilet
25 min.
Steg fisken

Varm en pande op ved middelhøj varme. Del fisken i portionsstykker. Vend stykkerne i hvedemel.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1/2 spsk. olie pr. person. Læg fisken på panden, og lad den stege i 1 min. ved middelvarme.

Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i 1 min. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 2 min. på begge sider.

Tag fisken af panden, og krydr den med salt og peber.

30 min.
Anretning

Servér fisken med kartoflerne, kålen og salsaen.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?