0
Meunieurestegt rødspætte med tomatsalsa og stegt grønkål

Meunieurestegt rødspætte med tomatsalsa og stegt grønkål

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

bagekartofler
1 min.
Bag kartoflerne

Forvarm ovnen ved 200 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.

Skær kartoflerne i stave, spred dem ud på bagepladen, vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr dem med salt. Bag kartoflerne i ca. 30 min., indtil de har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.

tomaterløghvidløgchiliflager
5 min.
Rør salsaen

Hak løget og hvidløget groft og kom i en kasserolle med chiliflagerne (pas på med mængden - det er stærkt) og 1/2 spsk. sukker og 1/2 tsk. eddike pr. og sæt over middel varme. Når sukkeret er smeltet, slukkes for blusset.

Hak tomaterne groft og kom i kasserollen. Smag til med salt og peber.

grønkålcitron
15 min.
Steg kålen

Skyl kålen grundigt og afdryp for vand. Riv kålen fra stilken i mundrette stykker.

Sæt en pande over høj varme. Når den er rygende varm, steges kålen i 1 spsk. olie pr. person i ca. 3 min. under jævnlig omrøring, indtil det har fået godt med farve og er blevet mørt. Man kan med fordel stege kålen over flere omgange, hvis man laver mad til flere. Vendes med citronsaft, salt og peber lige før servering.

rødspættefilet
25 min.
Steg fisken

Varm en pande op ved middelhøj varme. 

Vend fisken i hvedemel.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1/2 spsk. olie pr. pers, og fisken steges i 1 min. ved middelvarme.

Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i 1 min. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 2 min. på begge sider.

Tag fisken af panden, og krydr den med salt og peber.

30 min.
Anretning

Servér fisken med kartoflerne, kålen og salsaen.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
562 kcal
Fedt:
18,5 g
heraf mættede fedtsyrer:
2,7 g
Kulhydrat:
58 g
heraf sukkerarter:
16,8 g
Kostfibre:
12,5 g
Protein:
34,4 g