Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Forvarm ovnen ved 200 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.
Skær kartoflerne i stave, spred dem ud på bagepladen, vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr dem med salt. Bag kartoflerne i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.
Hak løget og hvidløget groft og kom i en kasserolle med chiliflagerne (pas på med mængden - det er stærkt) og 1/2 spsk. sukker og 1/2 tsk. eddike pr. og sæt over middel varme. Når sukkeret er smeltetl, slukkes for blusset.
Hak tomaterne groft og kom i kasserollen. Smag til med salt og peber.
Skyl kålen grundigt og afdryp for vand. Riv kålen fra stilken i mundrette stykker.
Sæt en pande over høj varme. Når den er rygende varm, steges kålen i 1 spsk. olie pr. person i ca. 3 min. under jævnlig omrøring, indtil det har fået godt med farve og er blevet mørt. Man kan med fordel stege kålen over flere omgange, hvis man laver mad til flere. Vendes med citronsaft, salt og peber lige før servering.
Varm en pande op ved middelhøj varme.
Vend fisken i hvedemel.
Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1/2 spsk. olie pr. pers, og fisken steges i 1 min. ved middelvarme.
Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i 1 min. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 2 min. på begge sider.
Tag fisken af panden, og krydr den med salt og peber.
Servér fisken med kartoflerne, kålen og salsaen.
Kundekommentarer ()