
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 225 grader.
Kog risene efter anvisning på posen. Eller gør som jeg, og følg følgende vejledning:
Jeg har nu +25 års erfaring som kok, og bilder mig ind, at jeg ved et eller andet om mad og også om at koge ris ;-) Men for nylig fik jeg dette fif fra min gode ven "Skovridderen", der har boet en årrække i Nepal. Han sagde: Skyl risene hurtigt i koldt vand. Kog imens rigeligt vand op med lidt salt i. Kom de skyllede ris i, når vandet koger. Læg låg på! Sæt uret, tik, tak - efter 8 minutter hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække i 5-10 minutter! Voilà! Perfekte fluffy ris HVER GANG!
Jeg må indrømme, at jeg ikke har set mig tilbage siden, og koger nu ALTID mine basmati- eller jasminris efter denne metode! Tak Jesper!
For hver portion bredes et stort stykke bagepapir ud på køkkenbordet. Top hvert stykke med 1 portion fisk, der er krydret på begge sider med salt og peber samt halvdelen af mexi-kydderiet. Skær peberfrugt i tern, og pluk og hak halvdelen af korianderen (brug også stilkene her). Top fisken med halvdelen af peberfrugterne, de hakkede koriander samt en generøs klat smør eller god olivenolie. Pres til sidst masser af limesaft over (gem både til servering), og luk pakkerne grundigt, så dampen ikke kan slippe ud. Bag i en 225 grader forvarmet ovn i ca. 12-15 min.
Dræn vandet fra kidneybønnerne, og skyl dem i en sigte i rent koldt vand i 1 minut. Fjern bladene på majsene, og skær majskernerne af. Varm lidt god olivenolie i en stor gryde. Tilsæt finthakket hvidløg, og rist det ved jævn varme, til de er gyldne. Tilsæt majs og rist med i 2 minutter. Kom 2-3 spsk vand ved, og sæt låg på. Kog i 2 minutter under låg. Tag låget af, og lad vandet fordampe væk. Tilsæt nu de sidste tern af peberfrugt. Sauter i et par minutter sammen med det sidste krydderiblanding, de kogte ris og drænede bønner. Smag til med salt og peber.
Som vist på billedet. Server det sidste lime til retten, og drys med det sidste plukkede koriander.
Mexicansk krydderiblanding indeholder:
35% spidskommen 10% paprika, 10% chipotle chili, 10% oregano, 10% sort peber, 10% ancho mulato chili, 5% pasilla chili, 5% løgpulver, 5% hvidløgspulver
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften