0
Mexicansk fajitakrydret kuller en papilotte med majs, ris og kidney bønner

Mexicansk fajitakrydret kuller en papilotte med majs, ris og kidney bønner

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

HUSK AT SÆTTE BØNNERNE I BLØD DAGEN FØR! IBLØDSÆTTES I 1 LITER VAND PR. POSE BØNNER!

Kidneybønner: Kog kidneybønnerne i rigeligt, saltet vand i ca. 30-40 minutter. Sluk, og lad dem trække i vandet, til du skal bruge dem. Dræn vandet fra, og skyl dem i en sigte i rent koldt vand i 1 minut.

Ris: Kom risene i en sigte, og skyl dem grundigt under rindende koldt vand i 2-3 minutter. Kog 3 dl vand (pr. pose ris) op med ½ tsk. salt. Tilsæt de skyllede og drænede ris, og når vandet igen koger, røres en gang i risene, og der skrues ned, så de netop simrer (på varmeinterval 2-3 stykker). Kog risene under låg i ca. 10-12 minutter, til alt vandet er optaget i risene. Sluk, og lad risene hvile under låg i 10-12 minutter, og slå dem derefter løse med en gaffel. Lad risene køle lidt af.

Fiskepakker: For hver portion bredes et stort stykke bagepapir ud på køkkenbordet. Top hvert stykke med 1 portion fisk, der er krydret på begge sider med salt og peber samt halvdelen af fajitakrydderiet. Skær peberfrugt i tern, og pluk og hak halvdelen af korianderen (brug også stilkene her). Top fisken med halvdelen af peberfrugtternene, det hakkede koriander samt en generøs klat smør eller god olievolie. Pres til sidst masser af limesaft over, og luk pakkerne grundigt, så dampen ikke kan slippe ud. Bag i en 225 grader forvarmet ovn i ca. 12-15 min.

Ris, bønner og majs: Fjern bladene på majsene, og skær majskernerne af. Varm lidt god olivenolie i en stor gryde. Tilsæt finthakket hvidløg, og rist det ved jævn varme, til de er gyldne. Tilsæt majs og rist med i 2 minutter. Kom 2-3 spsk vand ved, og sæt låg på. Kog i 2 minutter under låg. Tag låget af, og lad vandet fordampe væk. Tilsæt nu de sidste tern af peberfrugt. Sauter i et par minutter sammen med det sidste fajitakrydderi, de kogte ris og drænede bønner. Smag til med salt og peber.

Anretning: Som vist på billedet. Server det sidste lime til retten, og drys med det sidste plukkede koriander.

Bonusinfo

Fajita indeholder:

25% Sød paprika, 15% paprikaflager, 5% oregano, 15% spidskommen, 10% chili, 10% urteboullion*, 10% hvidløg, 5% cayenne og 5% havsalt. 

*ASAs urtebouillon er vegetarisk og glutenfri. Den indeholder havsalt, maltodextrin, gærekstrakt, grøntsager og urter 7,8% (porre, persille, selleri, bukkehorn, løvstikke, gulerødder, pastinak, løg) soja sauce, gurkemeje og solsikkeolie.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?