Kylling: Pil løg og hvidløg, rens peberfrugten og snit det hele i tynde skiver. Varm lidt olie op på en pande, sauter grøntsagerne bløde og møre og køl så ned. Skær en dyb lomme i hvert kyllingebryst og krydr med salt og peber. Rør mel og fajita mix sammen i en dyb tallerken. Vend grøntsagerne med osten og fyld blandingen ind i kyllingebrysterne. Luk til med en tandstikker og vend dem i melblandingen. Steg brysterne på begge sider ved middel varme til de er møre og gennemstegte og kødsaften er klar.
Salat: Del tomaterne i kvarte, skær stilk og kerner væk og snit kødet i små tern. Skær olivenerne i skiver og hak korianderen. Kom alle tre dele i en skål sammen med majs og lidt olie. Smag til med eddike, salt og peber.
Server retten med kogte ris (gerne halvt parboiled og halvt vilde), cremefraiche 9 % og salsa.
Eller server i bløde hvedetortillas med strimlet salat, agurk, tomat, guacamole, cremefraiche 9 % og salsa.
Fajita indeholder:
25% Sød paprika, 15% paprikaflager, 5% oregano, 15% spidskommen, 10% chili, 10% urteboullion*, 10% hvidløg, 5% cayenne og 5% havsalt.
*ASAs urtebouillon er vegetarisk og glutenfri. Den indeholder havsalt, maltodextrin, gærekstrakt, grøntsager og urter 7,8% (porre, persille, selleri, bukkehorn, løvstikke, gulerødder, pastinak, løg) soja sauce, gurkemeje og solsikkeolie.
Skagenfoods udvalgte sorte oliven er Leccino oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.
Kommentarer og forslag til opskriften