Start med at skylle grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Tænd ovnen på 180 grader.
Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i ca. 12 min., og hæld overskydende vand fra.
OBS: Vigtigt at overholde tiden, da risene ellers nemt kan klistre.
Snit kålen, så fint du kan (brug evt. et mandolinjern). Drys med lidt fint salt, og knug det godt ind i kålen med hænderne.
Skræl ananas, og skær kødet i små tern.
Kom bønnerne i en sigte, skyl dem med koldt vand, og lad dem dryppe af.
Brun kødet af på en pande i lidt olie.
Pil og hak hvidløg og løg, sautér det af på panden med kødet, og giv det 3-4 min., til alt er godt brunet af.
Kom ananas på, og giv det yderligere 2 min.
Tilsæt tomatpuré og krydderiblandingen (pas på, den er lidt stærk, så prøv dig frem til din ønskede styrke) sammen med de drænede og skyllede bønner, og rist dem med i 2-3 min.
Kom ca. halvdelen af det snittede kål i, og bland rundt. Giv det hele 5 min., mens du vender rundt undervejs, til kålen er faldet HELT sammen (det må gerne brune lidt).
Smag til med salt, peber samt en smule sukker.
Kom de kogte ris i bunden af et ildfast fad, kom kød og kål ovenpå, og drys med osten.
Bag retten i ovnen i 15-20 min., til osten er smeltet og gylden.
Vend det sidste kål i en smule lys eddike og sukker, og servér det sammen med retten.
Har du en klat neutral yoghurt eller creme fraiche eller lign., kan du med fordel servere lidt af det til.
Al pastor krydderiblanding indeholder:
Kommentarer og forslag til opskriften