Denne mexicansk inspirerede ret med grisekoteletter "Al Pastor" byder på en perfekt kombination af smag og tekstur. Møre koteletter får et krydret løft fra den populære al pastor-krydderiblanding og får selskab af sød ananas og fyldige kidneybønner. Sammen med sauteret hvidkål og ris, og afsluttes med smeltet cheddar, bliver retten både saftig og smagfuld. Den friske kålsalat med eddike og sukker tilføjer et sprødt og syrligt element, der binder retten sammen.
Forberedelse af risene
Tænd ovnen på 180 grader.
Skyl jasminrisene grundigt i koldt vand.
Kog risene i rigeligt, letsaltet vand i ca. 12 minutter. Hæld overskydende vand fra.
OBS: Overhold kogetiden for at undgå, at risene bliver klistrede.
Forberedelse af grøntsager
Snit hvidkålen meget fint, gerne med mandolinjern.
Drys kålen med lidt fint salt, og knug det godt ind med hænderne.
Skræl ananas, og skær det i små tern.
Hæld kidneybønnerne i en sigte, skyl dem med koldt vand, og lad dem dryppe af.
Stegning af grisekoteletter
Brun grisekoteletterne af på en pande i lidt olie, og sæt dem til side.
Sautering af ananas, løg og hvidløg
Pil og hak zittauerløg og hvidløg.
Sautér løg og hvidløg på panden i 3-4 minutter, til de er godt brunet.
Tilsæt ananas, og steg videre i 2 minutter.
Tilberedning af kål- og bønneblanding
Kom tomatpuré, al pastor-krydderiblandingen og de skyllede kidneybønner på panden med ananas, løg og hvidløg.
Steg det hele i 2-3 minutter.
Tilsæt halvdelen af den snittede kål, og vend rundt.
Steg videre i 5 minutter, til kålen er faldet sammen og gerne let brunet.
Smag til med salt, peber og en smule sukker.
Samling af retten
Læg de kogte ris i bunden af et ildfast fad.
Fordel kød- og kålblandingen ovenpå.
Drys med revet cheddar.
Bag retten i ovnen i 15-20 minutter, til osten er smeltet og gylden.
Forberedelse af kålsalat
Vend den resterende kål med lidt lys eddike og sukker.
Servér kålsalaten ved siden af retten.
Al pastor krydderiblanding indeholder:
Kommentarer og forslag til opskriften