0

[punktform] Mexicansk grisekotelet "Al pastor" med kål, bønner ananas og ris

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Mexicansk

Denne mexicansk inspirerede ret med grisekoteletter "Al Pastor" byder på en perfekt kombination af smag og tekstur. Møre koteletter får et krydret løft fra den populære al pastor-krydderiblanding og får selskab af sød ananas og fyldige kidneybønner. Sammen med sauteret hvidkål og ris, og afsluttes med smeltet cheddar, bliver retten både saftig og smagfuld. Den friske kålsalat med eddike og sukker tilføjer et sprødt og syrligt element, der binder retten sammen.

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med
  • Start med at skylle grønt, frugt og krydderurter.
  • Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager.
  • Find alle ingredienser og redskaber frem.

Forberedelse af risene

  • Tænd ovnen på 180 grader.

  • Skyl jasminrisene grundigt i koldt vand.

  • Kog risene i rigeligt, letsaltet vand i ca. 12 minutter. Hæld overskydende vand fra.

  • OBS: Overhold kogetiden for at undgå, at risene bliver klistrede.

Forberedelse af grøntsager

  • Snit hvidkålen meget fint, gerne med mandolinjern.

  • Drys kålen med lidt fint salt, og knug det godt ind med hænderne.

  • Skræl ananas, og skær det i små tern.

  • Hæld kidneybønnerne i en sigte, skyl dem med koldt vand, og lad dem dryppe af.

Stegning af grisekoteletter

  • Brun grisekoteletterne af på en pande i lidt olie, og sæt dem til side.

Sautering af ananas, løg og hvidløg

  • Pil og hak zittauerløg og hvidløg.

  • Sautér løg og hvidløg på panden i 3-4 minutter, til de er godt brunet.

  • Tilsæt ananas, og steg videre i 2 minutter.

Tilberedning af kål- og bønneblanding

  • Kom tomatpuré, al pastor-krydderiblandingen og de skyllede kidneybønner på panden med ananas, løg og hvidløg.

  • Steg det hele i 2-3 minutter.

  • Tilsæt halvdelen af den snittede kål, og vend rundt.

  • Steg videre i 5 minutter, til kålen er faldet sammen og gerne let brunet.

  • Smag til med salt, peber og en smule sukker.

Samling af retten

  • Læg de kogte ris i bunden af et ildfast fad.

  • Fordel kød- og kålblandingen ovenpå.

  • Drys med revet cheddar.

  • Bag retten i ovnen i 15-20 minutter, til osten er smeltet og gylden.

Forberedelse af kålsalat

  • Vend den resterende kål med lidt lys eddike og sukker.

  • Servér kålsalaten ved siden af retten.

45 min.
Anretning
  • Tilføj evt. en klat creme fraiche, yoghurt eller lignende ved servering

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Al pastor krydderiblanding indeholder:

  • nelliker
  • spidskommen
  • laurbærblad
  • annattofrø
  • korianderfrø
  • hel spidskommen
  • mexicansk oregano 
  • sorte peberkorn
  • limeskal
  • appelsinskal