Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.
Skær kartoflerne i mundrette stykker, og halvér jordskokkerne. Spred dem ud på bagepladen, vend dem i 1 tsk. olie pr. person, og krydr med salt. Bag i ca. 20 min., indtil kartofler og jordskokker har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i grøntsagerne undervejs for en jævn stegning.
Riv squash og agurk på den grove side af et rivejern, og hæld begge dele op i en sigte.
Krydr med salt, rør rundt, og lad det stå og afgive væde.
Varm en pande op ved høj varme.
Kom kødet i en skål med krydderiblandingen og 1/2 tsk. salt pr. person.
Form 3-4 kødboller pr. person, og steg dem på en pande ved middelhøj varme i 1 tsk. olie i ca. 3 min. på hver side.
Hak myntebladene groft.
Hæld yoghurten i en skål, og tilsæt revet hvidløg og mynte.
Tilsæt agurk og squash, rør godt rundt, og smag til med salt og peber.
Servér kødbollerne med bagte grøntsager og raita.
Mezze-krydderi er en lækker blanding med toner fra Mellemøstens krydderier.
Ingredienser:
Kundekommentarer ()