Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skræl auberginen, skær den i grove stykker og overfør til en skål. Krydr med salt og peber og lad det står til senere.
Kernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen og gem til senere.
Skyl bulguren under koldt vand i en sigte. Kom den skyllede bulgur i en gryde, og tilsæt vand, så det godt og vel dækker. Kog i 8-10 min under låg ved middel varme, indtil al vandet er fordampet. Sluk for varmen og lad bulguren hvile under låg i 5 min. Rør godt rundt i bulguren, så kornene adskilles.
Kom kødet i en skål, tilsæt krydderiblandingen og 1/4 tsk. groft salt pr. person og rør kødet sejt.
Varm en ny pande op ved middelhøj varme. Form 3-4 kødboller pr. person og steg i ½ spsk. olie pr. person i 2-3 min. på 3 sider, indtil de har fået godt med farve og er gennemstegte.
Tilsæt tomatsugoen og auberginen til kødbollerne og lad saucen simre indtil servering.
Smages til med salt, peber og lidt sukker.
Hak myntebladene og kom i en skål med bulguren og pinjekernerne. Smages til med salt og peber.
Kom yoghurten i en skål og krydr med salt og peber.
Servér kødbollerne med bulguren og den saltede yoghurt.
Mezze-krydderi er en lækker blanding med toner fra Mellemøstens krydderier.
Ingredienser:
Kundekommentarer ()