0
Mezze kødboller i auberginesauce med saltet yoghurt og myntebulgur

Mezze kødboller i auberginesauce med saltet yoghurt og myntebulgur

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

aubergine
1 min.
Salt auberginen

Skræl auberginen, skær den i grove stykker og overfør til en skål. Krydr med salt og peber og lad det står til senere.

pinjekerner
5 min.
Rist kernerne

Kernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen og gem til senere.

bulgur
10 min.
Kog bulguren

Skyl bulguren under koldt vand i en sigte. Kom den skyllede bulgur i en gryde, og tilsæt vand, så det godt og vel dækker. Kog i 8-10 min under låg ved middel varme, indtil al vandet er fordampet. Sluk for varmen og lad bulguren hvile under låg i 5 min. Rør godt rundt i bulguren, så kornene adskilles.

hakket oksekødmezze krydderi
15 min.
Lav kødbollerne

Kom kødet i en skål, tilsæt krydderiblandingen og 1/4 tsk. groft salt pr. person og rør kødet sejt. 

Varm en ny pande op ved middelhøj varme. Form 3-4 kødboller pr. person og steg i ½ spsk. olie pr. person i 2-3 min. på 3 sider, indtil de har fået godt med farve og er gennemstegte. 

tomatsugo
20 min.
Rør auberginesaucen

Tilsæt tomatsugoen og auberginen til kødbollerne og lad saucen simre indtil servering.

Smages til med salt, peber og lidt sukker.

mynteyoghurt naturel 0,5%
25 min.
Rør myntebulguren

Hak myntebladene og kom i en skål med bulguren og pinjekernerne. Smages til med salt og peber.

Kom yoghurten i en skål og krydr med salt og peber.

30 min.
Anretning

Servér kødbollerne med bulguren og den saltede yoghurt.

Bonusinfo

Mezze-krydderi er en lækker blanding med toner fra Mellemøstens krydderier.

Ingredienser:

  • Koriander
  • Spidskommen
  • Sort peber
  • Havsalt
  • Sesamfrø
  • Cayenne
  • Kanel

Næringsindhold pr. person:

Energi:
569 kcal
Fedt:
29,3 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,9 g
Kulhydrat:
41,9 g
heraf sukkerarter:
13,9 g
Kostfibre:
7,2 g
Protein:
33,6 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?