0
Mezzemarineret okse med bagte kikærter og græsk yoghurt

Mezzemarineret okse med bagte kikærter og græsk yoghurt

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kikærter i vand
1 min.
Kikærterne

Forvarm ovnen til 225 grader. Pil zittauerløget, og skær det i både. 

Dræn kikærterne for vand, skyl dem under vand, og ryst så meget væde ud af dem som muligt. Kikærterne skal tørres grundigt, hvilket kan gøres med enten viskestykke eller papir. Jo grundigere kikærterne tørres, des sprødere vil de blive. Fordel kikærterne og løget ud på en bradepande, dækket med bagepapir. Vend det hele godt rundt med 1/2 spsk. olie pr. person. (Har du nogle tørrede krydderier som fx. timian, oregano eller chili, kan du sagtens blande dem i også). Spred elementerne sirligt ud på bradepanden, så de hver især kan få varme. Bag dem i ca. 30 min., og rør lidt rundt undervejs. Krydres med salt og peber. 

rødløgLys eddike
10 min.
Syltet rødløg og glaskål

Pil rødløget, skær det i fine skiver, og vend det godt rundt med 2 spsk. eddike pr. person og lidt salt.

Skræl glaskålen, og skær den i stave.

sous vide oksekødmezze krydderi
25 min.
Kødet

Skær kødet i 1/2 cm. tykke skiver, og læg stykkerne på en bageplade dækket med bagepapir.

Vend kødet i halvdelen af mezzekrydderiet og lidt salt, og bag øverst i ovnen, indtil det har fået godt med farve. 

yoghurt naturel 0,5%
35 min.
Yoghurten

Kom yoghurten i en skål, og krydr med salt og resten af krydderiblandingen. 

40 min.
Anretning

Fordel yoghurten i bunden af tallerkenerne, og anret kikærterne, kødet, glaskålen og de syltede rødløg henover. 

Bonusinfo

Mezze-krydderi er en lækker blanding med toner fra Mellemøstens krydderier.

Ingredienser:

  • Koriander
  • Spidskommen
  • Sort peber
  • Havsalt
  • Sesamfrø
  • Cayenne
  • Kanel

Næringsindhold pr. person:

Energi:
543 kcal
Fedt:
24,6 g
heraf mættede fedtsyrer:
5,2 g
Kulhydrat:
34 g
heraf sukkerarter:
12,2 g
Kostfibre:
12,9 g
Protein:
36,8 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?