Forvarm ovnen til 225 grader. Pil zittauerløget, og skær det i både.
Dræn kikærterne for vand, skyl dem under vand, og ryst så meget væde ud af dem som muligt. Kikærterne skal tørres grundigt, hvilket kan gøres med enten viskestykke eller papir. Jo grundigere kikærterne tørres, des sprødere vil de blive. Fordel kikærterne og løget ud på en bradepande, dækket med bagepapir. Vend det hele godt rundt med 1/2 spsk. olie pr. person. (Har du nogle tørrede krydderier som fx. timian, oregano eller chili, kan du sagtens blande dem i også). Spred elementerne sirligt ud på bradepanden, så de hver især kan få varme. Bag dem i ca. 30 min., og rør lidt rundt undervejs. Krydres med salt og peber.
Pil rødløget, skær det i fine skiver, og vend det godt rundt med 2 spsk. eddike pr. person og lidt salt.
Skræl glaskålen, og skær den i stave.
Skær kødet i 1/2 cm. tykke skiver, og læg stykkerne på en bageplade dækket med bagepapir.
Vend kødet i halvdelen af mezzekrydderiet og lidt salt, og bag øverst i ovnen, indtil det har fået godt med farve.
Kom yoghurten i en skål, og krydr med salt og resten af krydderiblandingen.
Fordel yoghurten i bunden af tallerkenerne, og anret kikærterne, kødet, glaskålen og de syltede rødløg henover.
Mezze-krydderi er en lækker blanding med toner fra Mellemøstens krydderier.
Ingredienser:
Kommentarer og forslag til opskriften