0
Mezzeokse med stegt spinat saltet yoghurt og sprøde græskarkerner

Mezzeokse med stegt spinat saltet yoghurt og sprøde græskarkerner

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
perlespeltsalt
1 min.
Speltkerner

Kom spelten i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad den koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., til den er mør.

græskarkerner
5 min.
Græskarkerner

Græskarkernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.

hakket oksekød 3-6%mezze krydderihvidløghvedemel
10 min.
Oksekød

Rør kødet sejt med lidt salt, og tilsæt mezzekrydderi, 1 tsk. hvedemel pr. person og revet hvidløg. Lad farsen stå lidt. 

yoghurt naturel 0,5%
15 min.
Yoghurt

Krydr yoghurten med salt, og gem den til senere. 

babyspinatforårsløgsort peber
16 min.
Grøntsager

Sæt en gryde med saltet vand over at koge. 

Pil det yderste lag af forårsløgene, og skyl dem grundigt. Kog forårsløgene i ca. 1 min., indtil de er møre. Dræn vandet fra, og skær dem i mindre stykker. (Kan også serveres hele).

Varm en pande op ved høj varme. Når den er rygende varm, steges spinaten i 1 tsk. olie i ca. 30 sek., indtil den falder lidt sammen. Krydres med salt og peber. 

25 min.
Kødet

Varm en pande op ved høj varme. Form ca. 3-4 kødboller pr. person, og steg dem i 3 min. på to sider i 2 tsk. olie pr. person. 

35 min.
Anretning

Du kan vælge at blande alle ingredienser, på nær yoghurten, i et stort fad og smage til med salt og peber eller servere alle elementerne hver for sig.

Bonusinfo

Mezze-krydderi er en lækker blanding med toner fra Mellemøstens krydderier.

Ingredienser:

  • Koriander
  • Spidskommen
  • Sort peber
  • Havsalt
  • Sesamfrø
  • Cayenne
  • Kanel

Næringsindhold pr. person:

Energi:
597 kcal
Fedt:
22,6 g
heraf mættede fedtsyrer:
5 g
Kulhydrat:
47,8 g
heraf sukkerarter:
3,6 g
Kostfibre:
10,2 g
Protein:
44,3 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?