0
Mezzeokse med stegt spinat saltet yoghurt og sprøde græskarkerner

Mezzeokse med stegt spinat saltet yoghurt og sprøde græskarkerner

Hovedingrediens:
Okse
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
perlespeltsalt
1 min.
Speltkerner

Kom spelten i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad den koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., til den er mør.

græskarkerner
5 min.
Græskarkerner

Græskarkernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.

hakket oksekød 3-6%mezze krydderihvidløghvedemel
10 min.
Oksekød

Rør kødet sejt med lidt salt, og tilsæt mezzekrydderi, 1 tsk. hvedemel pr. person og revet hvidløg. Lad farsen stå lidt. 

yoghurt naturel 0,5%
15 min.
Yoghurt

Krydr yoghurten med salt, og gem den til senere. 

babyspinatforårsløgsort peber
16 min.
Grøntsager

Sæt en gryde med saltet vand over at koge. 

Pil det yderste lag af forårsløgene, og skyl dem grundigt. Kog forårsløgene i ca. 1 min., indtil de er møre. Dræn vandet fra, og skær dem i mindre stykker. (Kan også serveres hele).

Varm en pande op ved høj varme. Når den er rygende varm, steges spinaten i 1 tsk. olie i ca. 30 sek., indtil den falder lidt sammen. Krydres med salt og peber. 

25 min.
Kødet

Varm en pande op ved høj varme. Form ca. 3-4 kødboller pr. person, og steg dem i 3 min. på to sider i 2 tsk. olie pr. person. 

35 min.
Anretning

Du kan vælge at blande alle ingredienser, på nær yoghurten, i et stort fad og smage til med salt og peber eller servere alle elementerne hver for sig.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Mezze-krydderi er en lækker blanding med toner fra Mellemøstens krydderier.

Ingredienser:

  • Koriander
  • Spidskommen
  • Sort peber
  • Havsalt
  • Sesamfrø
  • Cayenne
  • Kanel

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
597 kcal
Fedt:
22,6 g
heraf mættede fedtsyrer:
5 g
Kulhydrat:
47,8 g
heraf sukkerarter:
3,6 g
Kostfibre:
10,2 g
Protein:
44,3 g