0
Mezzestegte kyllingestrimler med en simpel dahl, aubergine og grønne bønner

Mezzestegte kyllingestrimler med en simpel dahl, aubergine og grønne bønner

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Husk at vaske hænderne grundigt, inden du går i gang. Skyl derefter alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk også at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Hopballe Mølle kylling, bryst i strimlermezze krydderi
1 min.
Krydr kyllingen

Kom kyllingestrimlerne i en skål sammen med halvdelen af krydderiblandingen, og krydr godt med salt. Rør godt rundt, og sæt skålen til side til senere.

løgrøde linserSkagenfood tomatsugo
3 min.
Lav dahlen

Hak løget groft.

Varm en gryde op ved middel varme. Steg løget i 1 tsk. olie pr. person under omrøring i ca. 5 min., indtil det bliver blødt. 

Tilsæt linser og tomatsugo, og lad det simre under jævnlig omrøring i ca. 15 min., indtil linserne er helt møre. Hæld lidt vand i undervejs, hvis linserne begynder at sætte sig i bunden.

Smag til med salt og peber.

auberginegrønne bønnercherry- eller blommetomater
10 min.
Bag grøntsagerne

Forvarm ovnen til 225 grader varmluft. Dæk en bageplade med bagepapir.

Skær auberginen i 1 cm. tykke skiver. Spred stykkerne ud på bagepladen sammen med bønner og tomater. Vend det hele i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr med salt.

Bag i ca. 20 min., indtil grøntsagerne har afgivet det meste af deres væske, og er begyndt at rynke.

yoghurt naturel 0,5%
20 min.
Steg kyllingen og krydr yoghurten

Hæld yoghurten i et fad, og krydr den med salt og peber.

Varm en pande op ved høj varme. Når panden er varm, steges kyllingen i 1 tsk. olie pr. person i ca. 1 min. på to sider. Overfør kyllingen til fadet med yoghurt, og krydr med salt og peber.

30 min.
Anretning

Anret de bagte grøntsager i et fad, og top med resten af krydderiblandingen. Serveres sammen med den stegte kylling og dahlen.

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
568 kcal
Fedt:
24,2 g
heraf mættede fedtsyrer:
3,1 g
Kulhydrat:
40,8 g
heraf sukkerarter:
17,4 g
Kostfibre:
11,6 g
Protein:
42,9 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?