0
Minestrone med bønner, pasta, bacon, parmesan og lune fladbrød

Minestrone med bønner, pasta, bacon, parmesan og lune fladbrød

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Vinter
Opskriftstype:
Suppe
Allergener:
Hvedemel

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

bacon i ternpalmekålsquashløghvidløggrøntsagsbouillonorzo pasta
1 min.
Minestrone

Tag pizzadejen ud af køleskabet 1/2 time før brug.

Steg bacon i en stor dyb pande eller gryde i ca. 5 min., til den er gylden, og tag den af panden. 

Skær squash i tern, hak løg og hvidløg, og snit palmekål fint.

Sautér alle grøntsagerne i baconfedtet samt evt. lidt olivenolie i ca. 3-5 min. De skal ikke tage farve, men falde godt sammen. 

Sæt vand over til bouillonen (beregn ca. 2,5 dl kogende vand pr. pers.). Opløs bouillonen i det kogende vand, og hæld det over grøntsagerne. 

Lad suppen simre i 10-20 min., og smag til med salt, peber og evt. lidt god olivenolie.

Kog pastaen i ca. 6-8 min., til den er al dente. Sigt vandet fra, men gem gerne lidt vand til suppen. 

 

pizzadej - på surdej (Øko)cherry- eller blommetomaterhvide bønner
15 min.
Fladbrød

Del hver pizzadej i 2-3 stykker, og rul dem flade.

Steg dem i en smule olivenolie på en varm pande i ca 2-3 min. på hver side, alt efter tykkelse.

Pak fladbrødene i et rent viskestykke og en frysepose (det holder dem lune og saftige indtil servering). 

Skyl og afdryp bønnerne, og skær cherrytomaterne i halve.

TIP: Denne minestronesuppe er super fyldig. Så orker du ikke, at stege pandebrød, kan du bare gemme dejen til en anden dag. 

24 min.
Anretning

Vend pasta, bønner og tomater i suppen, lad den koge op, og smag til med salt og peber. 

Anret suppen i dybe tallerkener, og servér med bacontern, revet parmesan og lune fladbrød til. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.