0
Minestrone med hvide bønner, krydret salami og forårsløg

Minestrone med hvide bønner, krydret salami og forårsløg

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
salame ventrizina piccantekartofler
1 min.
Salame

Start med at skære salamien ud i små tern.

Skræl kartoflerne, og skær dem i tern på ca. 1x1 cm. Kom kartoflerne op i en lille gryde med et skud salt og vand så det dækker. Kog stille og roligt i ca. 5 min., til de er møre.

Find en stor gryde frem, som senere kan rumme hele retten. Tilsæt en generøs mængde olivenolie, og steg salamiternene i 2-3 min., til de har smidt lidt fedt. Tag dem op igen.

løgtomatpassata
5 min.
Løg

Skræl og hak løgene fint med en skarp kniv. Kom løgene op i gryden, og lad dem sautere uden at tage farve i olivenolie og fedtet fra pølsen. Løgene skal blive helt møre.

Tilsæt så tomatsauce, ca. 1 dl. vand per kuvert og godt med salt og friskkværnet peber. Lad det simre stille og roligt.

forårsløgbasilikum
15 min.
Grønt

Skyl broccoli og forårsløg. Skær broccoli og forårsløg ud i mundrette bidder på ca. 2-3 cm.

Kom forårsløgene op i suppen, og lad dem koge med.

Pluk basilikum ud i blade, og snit stilkene fint med en skarp kniv. Kom de snittede stilke op i suppen.

hvide bønner
20 min.
Bønner

Dræn bønner og kartofler for vand, og kom begge dele op i suppen.

basilikumsalame ventrizina piccante
30 min.
Anretning

Smag suppen grundigt til en sidste gang, med salt, friskkværnet peber og evt nogle dråber olivenolie.

Anret suppen i dybe tallerkener, og drys med salamitern, basilikum og rå broccoli.

Velbekomme!

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Salame Ventrizina Piccante bliver fremstillet af svinekød i Parma regionen i Italien. Kødet kommer fra den velkendte parmagris i Parma. Pølsen fremstilles af varmt friskt kød, som hakkes og blandes med krydderurter. Pølserne stoppes i naturtarme med stor diameter, hvorefter de hænges til modning og tørring. Pølsen er en blød og med en kraftig smag af Chili.