En fyldig og mættende suppe.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skyl linserne, og kog dem møre i rigeligt vand i ca. 15 min. Sigt vandet fra, og salt dem, mens de er varme.
Steg baconen (evt. i en smule olivenolie) i en stor varm gryde, til ternene er gyldne og lækre, og tag dem op af gryden.
Sæt ca. 2-3 dl vand pr. pers. over til bouillon, og kog det op.
Snit løg og hvidløg i tynde skiver, og sautér begge dele i gryden fra bacon i ca. 1-2 min.
Snit palmekål fint.
Skrub eller skræl gulerødderne, skær dem i små tern, kom dem med i gryden sammen med palmekål, og sautér grøntsagerne i 3-4 min.
Opløs bouillonpulveret i det kogende vand, hæld det over grøntsagerne, og kog op.
Skær tomaterne i tern, og kom dem og de kogte linser i suppen.
Lad det hele simre sammen i 3-4 min., og smag til med salt, peber og olivenolie.
Lun bollerne i 4-5 min. (hvis de ikke er frosne), eller til de er varme og sprøde.
Anret suppen i store skåle, og top med stegt bacon, revet parmesan og lidt olivenolie samt evt. sort peber.
Servér straks med lune boller til.
Primitivo surdejsboller:
Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kommentarer og forslag til opskriften