Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Hak løget og gulerødderne groft og overfør til en stor gryde med 1/2 spsk. olie pr. person. Varm op ved middel varme og lad urterne simre i ca. 10 min. ved jævnlig omrøring.
Kom kødet i en skål og rør det med 1/4 tsk. salt pr. person. Form 4-5 kødboller pr. person og kom dem i gryden med urterne. Lad dem tilberede med i gryden til suppen skal spises.
Kog fregola (perle couscous) i rigeligt letsaltet vand i ca. 7-8 min., dræn vandet fra i et dørslag og giv dem et chok med koldt vand i 5 sekunder.
Kom tomatpassataen i gryden med kødboller og tilsæt bouillonen og 1 dl vand pr. person. Få det op at simre.
Riv bladene fra stilken på grønkålen og kom dem i suppen sammen med fregola. Lad dem simre i 2-3 minutter.
Smag suppen til med salt og peber.
Fordel suppen i skåle og riv osten henover.
Fregula er en type pasta fra Sardinien. Det ligner nordafrikanske Berkoukes og Mellemøstlig Moghrabieh. Fregula findes i forskellige størrelser, men består typisk af semulina dej, der er rullet i kugler med en diameter på 2-3 mm og ristet i en ovn.
Bemærk den forholdsvis lange kogetid på 12 minutter!
Bøllingsø er fremstillet af komælk fra Midtjylland. Det økologiske mejeri producerer denne fantastiske faste ost. De fire økologiske landmænd Mads, Gert, Niels og Bjarne gør en dyd ud af, at leve op til de økologiske krav. Osten er en emmentalertype med de karakteristiske store huller og den søde nøddeagtige smag. Den er modnet cirka 8 uger. Osten færdigmodnes på Grand fromages affinageri.
Kundekommentarer ()