0

Minestronesuppe med pesto og parmesan (4-6 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Hvedemel

Fremgangsmåde

Rens alle grøntsagerne grundigt og snit dem; hak løg og hvidløg fint, snit porren i ringe og skær bladselleri, gulerødder, pastinakker og grøn peber i små tern. Rist baconen i en gryde til den begynder at tage lidt farve. Kom alle grøntsagerne ved og rist videre et par minutter. Tilsæt krydderier og flåede tomater og lad det simre 3 min. Hæld fonden på og lad suppen koge ca. 20 min. Kom pastaerne i, kog suppen videre til de lige er møre, 2-4 min. og smag til. Kom suppen i dybe tallerkener, riv lidt parmesan henover og læg en skefuld pesto lige i midten. Server straks med masser af godt brød og evt. lidt jomfruolivenolie til at dyppe brødet i.

Bonusinfo

Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.

Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?