Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 225 grader.
Skær tynde skiver af halvdelen af agurken, gerne på et mandolinjern.
Kom agurkeskiverne i en sigte, drys dem med lidt fint salt, og vend rundt. Lad dem stå og salte, og dryppe af i mindst 10 min.
Kog 1 del lys eddike, 1 del vand og 1 del sukker op (har du et par laurbærblade & lidt hele sorte peberkorn og evt. lidt sennepsfrø, så kog dem endelig med).
Lad lagen køle ned, kom agurkerne deri, og lad dem trække, til maden er klar.
Kom det hakkede kød i en skål, rør det sejt med salt, og krydr grundigt med masser af sort peber.
Riv løget på den fine side af et rivejern, og rør det i sammen med 1/2 æg pr. kuvert, du laver mad til (kan udelades) og 1/2 spsk. hvedemel eller rasp pr. kuvert. Slut af med 2 spsk. mælk pr. kuvert.
Steg en mikrodelle, og smag på den - krydr efter hvis nødvendigt!
Spred 2 skiver bacon ud i et kryds på bordet, fordel fars passende til 1 person derpå, og luk således at samlingen ligger i bunden.
Kom de forlorne harer i et smurt ildfast fad, drys lidt rasp på toppen, og kom en lille klump smør derpå.
Steg dem i en 225 grader varm ovn i ca. 25-30 min., til baconen er gylden og sprød, og farsen netop gennemstegt.
Skræl kartoflerne, og kog dem møre i saltet vand. Damp dem tørre, og vend dem med en klat smør.
Kog sovsen op med piskefløde, og justér farven med lidt kulør.
Kom en smule kogende vand (0,5 dl pr. pers. du laver mad til) i bunden af det ildfaste fad, hvori du stegte de forlorne harer. Skrab alt det dejlige saft og eventuel fastbrændt fedt/saft af, og kom det i sovsen (brug en sigte).
Kog sovsen igennem til passende konsistens, og smag til med salt og peber.
FIF: Har du lidt blåskimmelost og ribsgelé/tyttebærsyltetøj stående i køleskabet, så smager det skønt, at smage til med en smule af dette i sovsen.
Som vist på billedet, evt. drysset med hakket persille, hvis du har.
Fif: har du føromtalte ribsgelé eller syltede tyttebær stående, så servér endelig lidt af det dertil.
Kommentarer og forslag til opskriften