
Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Tænd ovnen på 225 grader.
Skær tynde skiver af agurken, gerne på et mandolinjern.
Kom agurkeskiverne i en sigte, drys dem med lidt fint salt, og vend rundt. Lad dem stå og salte, og dryppe af i mindst 10 min.
Kog 1 del lys eddike, 1 del vand og 1 del sukker op (har du et par laurbærblade & lidt hele sorte peberkorn og evt. lidt sennepsfrø, så kog dem endelig med).
Lad lagen køle ned, kom agurkerne deri, og lad dem trække, til maden er klar.
Kom det hakkede kød i en skål, rør det sejt med salt, og krydr grundigt med masser af sort peber.
Riv løget på den fine side af et rivejern, og rør det i sammen med 1/2 æg pr. pers. (kan udelades) og 1/2 spsk. hvedemel eller rasp pr. pers. Slut af med 2 spsk. mælk pr. pers.
Steg en mikrodelle, smag på den, og krydr efter hvis nødvendigt!
Spred 2 skiver bacon ud i et kryds på bordet, fordel fars passende til 1 person derpå, og luk således, at samlingen ligger i bunden.
Kom de forlorne harer i et smurt ildfast fad, drys lidt rasp på toppen, og kom en lille klump smør derpå.
Steg dem i den varme ovn i ca. 25-30 min., til baconen er gylden og sprød, og farsen netop gennemstegt.
Skræl kartoflerne, og kog dem møre i saltet vand. Damp dem tørre, og vend dem med en klat smør.
Kog sovsen op.
Kom en smule kogende vand (0,5 dl pr. pers.) i bunden af det ildfaste fad, hvori du stegte de forlorne harer. Skrab alt det dejlige saft og eventuel fastbrændt fedt/saft af, og kom det i sovsen (brug en sigte).
Kog sovsen igennem til passende konsistens, og smag til med salt og peber.
FIF: Har du lidt piskefløde, blåskimmelost og ribsgelé/tyttebærsyltetøj stående i køleskabet, så smager det skønt, at smage til med en smule af dette i sovsen.
Som vist på billedet, evt. drysset med hakket persille, hvis du har.
Fif: Har du føromtalte ribsgelé eller syltede tyttebær stående, så servér endelig lidt af det dertil.
Kommentarer og forslag til opskriften