0

Miniromainesalat med bagte gulerødder, brie, valnødder, tranebær og parmaskinke (4-8 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Skrub gulerødderne, halver dem og vend dem med lidt olie, salt og peber. Læg dem på bagepapir med skærefladen opad og drys med et tyndt lag sukker. Bag gulerødderne ved 175 grader i ca. 25 min. til de er gyldne og møre med bid. Bred valnødderne ud i en lille bradepande og rist dem med i ovnen 7-10 min. til de kun lige er gyldne. Kom tranebærrene i en skål, overhæld med kogende vand og lad dem trække 15 min. Skyl salaten, slyng den tør og bræk bladene i mundrette bidder. Bred salaten ud på et fladt fad og læg den endnu lune gulerødder ovenpå. Top med tynde skiver af brie, strimler af parmaskinke og dryp af balsamicoglace. Drys med grofthakkede valnødder og drænede tranebær og server straks til fx langtidsbraiseret lam, gris eller okse.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.