Det tager ca. 30 min. at lave japanske ris. Der er tid undervejs til at forberede andre ting, som anvist nedenfor. Det er dog vigtigt, at fisken først tilberedes ca. 5 min, før risene er færdige.
Kom risene i en skål med masser af koldt vand i 10 minutter. Rør et par gange undervejs.
Kom nu risene i en sigte, og skyl dem grundigt under rindende koldt vand i ca. 2 minutter. Kog 2 dl vand (pr. pose ris) op, og tilsæt de skyllede og drænede ris. Når vandet igen koger, røres én gang i risene, og der skrues ned, så de lige netop simrer (på varmeinterval 2-3 stykker). Kog risene under låg i ca. 7-8 minutter, til alt vandet er optaget i risene. Sluk, og lad risene hvile under låg i 10-12 minutter.
Kom risene i en stor skål, og lad dem dampe af et par minutter. Vend dem med lidt sukker, der er opløst i lys eddike, fx riseddike (ca. 1 spsk. af hver pr. pose ris) og sæt risene til side et lunt sted.
Pres al saften fra limefrugten ud i en skål, og rør med 1-2 spsk. (rør)sukker, misopastaen og sesamolie.
Dup fisken tør med køkkenrulle, og drys den med lidt fint salt på alle sider. Vend fisken i miso-glacen. Kom fisken på en bageplade med bagepapir i bunden med skindsiden nedad, og sørg for at så meget af glacen som muligt ligger ovenpå fisken. Drys den med lidt af Shichi-mi tôgarashi krydderiblandingen. Bag fisken i en forvarmet ovn ved 250 grader i 6-7 minutter, til fisken er mørk, gylden og karamelliseret uden at være brændt. Pensl evt. et par gange undervejs med den glace, der løber ned af fisken.
Som vist på billedet. Top laksen med tangsalaten, og drys shichi-mi tôgarashi over efter smag.
ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.
Miso
- umamibomben der kan peppe enhver ret op!
Miso stammer fra Japan og er en fermenteret paste lavet på brune ris eller sojabønner.
Miso er karakteriseret med en enestående evne til at bidrage med unik dybde og umami til smagsprofilen i mange retter.
Kommentarer og forslag til opskriften